/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezzel a vezetési stílussal őrizheted meg az autó motorjának épségét

2019. augusztus 27. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az autó lelke a motor. A járgányok szerelmeseként sokan vélik így, pedig sokkal inkább abban rejlik a dolog titka, hogy ha ez tönkremegy, akkor komoly összegekre számíthatunk, amennyiben ragaszkodunk kedvencünkhöz. A rendszeres karbantartásra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, ez a megelőzésben is kiemelt szerepet tölt be. De mégis hogyan érdemes vezetni akkor, ha kímélni szeretnénk a motort?

motor

Vannak, akik arra esküsznek, hogy néha jól ki kell húzatni a járgányt, mások a kíméletes és biztonságos tempót részesítik előnyben. A sebesség megválasztásánál érdemes azonban inkább az aktuális közlekedési helyzetet és az előírásokat szem előtt tartani.  A motor épségének megőrzése komplex feladatokat tesz szükségessé, melyek gyakran egészen hétköznapiak. Nem mindegy, milyen üzemanyagot tankolunk. Érdemes a drágább fajtákat, a speciális adalékokat tartalmazókat is kipróbálni. Tapasztalt autósként érezni fogjuk a különbséget.

Az eualkatresz.hu online áruház azt javasolja, hogy törekedjünk a minőségi motorolajok választására, hiszen ez a kenőanyag gondoskodik az optimális működés feltételeinek megteremtéséről. 10 ezer kilométerenként mindenképpen javasolt az olajcsere és ilyenkor egyúttal célszerű a szűrőcseréről is gondoskodni. Az olajcsere az a faktor, amin biztosan nem éri meg spórolni, így érdemes a megbízható márkák közül választani.

A motorkímélő vezetés mellett arra is javasolt hangsúlyt helyezni, hogy milyen hangja van a motornak. A tapasztalt fülek meghallják, ha valami nem úgy működik, ahogyan annak kellene. Mint minden belsőégésű motor, az autó motorja is érzékeny arra, hogy a megfelelő minőségű üzemanyagot kapja-e, valamint a hozzá tartozó alkatrészek megfelelő állapotban vannak-e. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a végsőkig húzzák például a vezérlés cseréjét, ezzel nagyobb meghibásodásokat és a közlekedés biztonságát kockáztatva.

Ugyan a szervizelés után hallott összeg senki számára sem esik jól, de meggondolandó, hogy inkább megelőzés jelleggel költsünk erre, mintsem a későbbiekben essen le az állunk a motorhiba megjelenése és a vele járó kiadások kapcsán. Webáruházon keresztül beszerezhetőek azok az alkatrészek és kiegészítők, melyek a mindennapos használathoz éppen úgy nélkülözhetetlenek, mint az aktuálissá váló szervizelés során.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/