/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezzel az alkalmazással készpénz és mobil nélkül parkolhatunk

2019. június 18. 15:35   |   Autoblog
címkék:  

Több ismertetőjegye alapján azonosítja az autónkat, ezzel feleslegessé teszi bármilyen mobileszköz használatát és felgyorsítja a parkolás folyamatát egy új magyar alkalmazás. Az applikáció célja nem kizárólag a legmodernebb parkolási rendszer támogatása, hanem minden, autóval igénybe vehető szolgáltatás automatizálása és készpénzmentessé tétele.

270 ezer személygépkocsit helyeztek forgalomba tavaly, így a hazai utakon közlekedő autók száma a KSH adatai alapján átlépte a 3,6 millió. A járművek közel harmada a Fővárosban és vonzáskörzetében koncentrálódik, ami hatalmas terhet ró a közutakra és a parkolókra. A sokszor szabálytalanul parkoló vagy épp parkolóhelyet kereső autósok miatt állandósultak a torlódások Budapest és több megyeszékhely forgalmasabb útjain.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

„A zárt parkolók jobb kihasználtsága tehermentesítheti a forgalmas területeket. A felhasználók tájékoztatásával és a parkolás kényelmesebbé tételével szeretnénk megmutatni, hogyan lehet biztonságosan és stresszmentesen parkolni” – mondta el egy szakmai konferencián Dubitz András, a Sparking alapítója.

Az egyre kevesebb helyért és azok minél hatékonyabb kihasználásáért folyó verseny új megoldásokat hív életre. Ilyen megoldás a Sparking applikáció, ami nem csak megmutatja az országszerte 600 helyszínen elérhető szabad parkolóhelyeket, de automatizált rendszerén keresztül érintésmentesen, mobilkészülék nélkül lehet vele parkolni.

Hol fizethetünk majd az autónkkal?

A Sparking alkalmazás és a parkolókba telepített kamerarendszer érkezéskor és távozáskor 30 pont alapján azonosítja az autót. A felhasználó egyszeri regisztráció után csak annyit érzékel parkoláskor, hogy a sorompók automatikusan ki- és beengedik, nem kell a fizetés miatt megállnia sehol.

Igény esetén pedig az applikáció a számára kijelölt helyre kíséri vagy eligazítja, ha egy irodaház vagy bevásárlóközpont parkolójába érkezik. „Folyamatosan keressük az újabb felhasználási módokat, egyeztetünk autós gyorséttermekkel, autómosókkal, bevásárlóközpontokkal és irodaházakkal” – osztotta meg az applikációban rejlő lehetőségeket Dubitz András. A rendszer a meglévő infrastuktúrára települ rá és az eddigi tapasztalatok alapján akár többszörösére is növelheti a parkoló kihasználtságát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/