/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezzel az autóval tiszteleg első modellsorozata előtt a Porsche

2023. július 22. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche első sorozatgyártású sportkocsija, a 356-os 1948-tól 1965-ig volt gyártásban. 76 ezer darab készült belőle, mára körülbelül ennek a fele maradt fenn. A Porsche januárban a Vision 357 tanulmánnyal állított emléket a típusnak, a 30. jubileumi Goodwoodi Sebességfesztiválra pedig megépítette a koncepciójármű speedster változatát is.

A Porsche Vision 357 Ferry Porsche álom sportautójának, a 356-osnak a modern interpretációja és a korszellemnek megfelelően villanyhajtást kapott. A villanymotorok és az akkumulátor technológia a Misson R-től jöttek, míg az alváz a 718 GT4 Clubsport modelltől érkezett.

A Vision 357 speedster tipikus speedster, azaz nincsen teteje, szélvédője kurtított, jobboldala pedig vászonnal fedett, mint ahogy az a régi nyitott sportautóknál megszokott volt. A sofőr fejtámlája mögött a karbon bukókeret emelkedik ki. A karosszéria kétféle szürke árnyalatban pompázik, amit Miami kék részletekkel dobtak fel. A 75. évfordulós logó Grivelo Grey metál és Miami Blue színekben került fel az autóra. A külső visszapillantó tükröket kamerákkal váltották ki, amelyeket nem az ajtókra, hanem a sárvédőkre erősítettek.

A speedster 20 colos kerekeit magnéziumból öntötték és karbon kerékagyakkal egészítették ki, stílusukban pedig a dobfékekkel szerelt 356 A és 356 B modellek kifejezetten nagy, 205 mm-es lyukosztású kerekeire emlékeztetnek.

Az utastér csak a legszükségesebb dolgokra szorítkozik és egyértelműen a sofőrre szabott. A karbon ülésvázat az önhordó karosszériához csavarozták, a párnázása minimális. A sofőrt hatpontos övek szorítják az ülésbe, a volán pedig vadbőr kárpitozású. A fő műszeregységet a kormányoszlopra telepítették. A műszerpult teljes egészében szénszál erősítésű műanyag, az ajtókilincseket pedig szövet behúzókkal helyettesítették.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/