/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezzel az autóval tiszteleg első modellsorozata előtt a Porsche

2023. július 22. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche első sorozatgyártású sportkocsija, a 356-os 1948-tól 1965-ig volt gyártásban. 76 ezer darab készült belőle, mára körülbelül ennek a fele maradt fenn. A Porsche januárban a Vision 357 tanulmánnyal állított emléket a típusnak, a 30. jubileumi Goodwoodi Sebességfesztiválra pedig megépítette a koncepciójármű speedster változatát is.

A Porsche Vision 357 Ferry Porsche álom sportautójának, a 356-osnak a modern interpretációja és a korszellemnek megfelelően villanyhajtást kapott. A villanymotorok és az akkumulátor technológia a Misson R-től jöttek, míg az alváz a 718 GT4 Clubsport modelltől érkezett.

A Vision 357 speedster tipikus speedster, azaz nincsen teteje, szélvédője kurtított, jobboldala pedig vászonnal fedett, mint ahogy az a régi nyitott sportautóknál megszokott volt. A sofőr fejtámlája mögött a karbon bukókeret emelkedik ki. A karosszéria kétféle szürke árnyalatban pompázik, amit Miami kék részletekkel dobtak fel. A 75. évfordulós logó Grivelo Grey metál és Miami Blue színekben került fel az autóra. A külső visszapillantó tükröket kamerákkal váltották ki, amelyeket nem az ajtókra, hanem a sárvédőkre erősítettek.

A speedster 20 colos kerekeit magnéziumból öntötték és karbon kerékagyakkal egészítették ki, stílusukban pedig a dobfékekkel szerelt 356 A és 356 B modellek kifejezetten nagy, 205 mm-es lyukosztású kerekeire emlékeztetnek.

Az utastér csak a legszükségesebb dolgokra szorítkozik és egyértelműen a sofőrre szabott. A karbon ülésvázat az önhordó karosszériához csavarozták, a párnázása minimális. A sofőrt hatpontos övek szorítják az ülésbe, a volán pedig vadbőr kárpitozású. A fő műszeregységet a kormányoszlopra telepítették. A műszerpult teljes egészében szénszál erősítésű műanyag, az ajtókilincseket pedig szövet behúzókkal helyettesítették.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/