/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a 3-as BMW

2022. május 18. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

Frissített formanyelvével, széleskörűen modernizált prémium hangulatával, valamint a digitalizáció, a járművezérlés és a felszereltség területén jelentkező fejlesztéseivel a BMW 3-as sorozat új kiadása készen áll arra, hogy újabb fejezettel bővítse a modell világméretű sikertörténetét.

Sportosan elegáns megjelenésével és agilis vezethetőségével a BMW 3-as sorozat az első naptól kezdve a prémium középkategóriában elérhető vezetési élmény meghatározó viszonyítási alapja. A 3-as BMW eközben a bajor prémiummárka első számú modellsorozata is. Az immár több mint 45 éve imádott sportlimuzin és az első ízben 35 évvel ezelőtt bemutatott Touring karosszériaváltozat új kiadása 2022 júliusában érkezik meg az utakra. Az új BMW 3-as limuzin a BMW Group müncheni és mexikói gyárában, az új BMW 3-as Touring pedig kizárólag Münchenben lát majd napvilágot.

Határozottan kialakított felületeivel, dinamikus vonalvezetésével és nagyméretű légbeömlőivel az első lökhárító minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a sportosságra. Az újragondolt első fényszórók és BMW hűtőrácsok eközben még tovább erősítik az újdonság összetéveszthetetlen kisugárzását. Az alapfelszereltségként kínált, teljes LED-technológiás első fényszórókat keskenyebb formában álmodták meg a tervezők, a harmonikus és modern összhatás érdekében egyedi kontúrokkal és fordított „L” alakban világító nappali menetfényekkel.

Az új BMW 3-as sorozat extrafelszereltségeket egyesítő palettáján az adaptív LED-technológiás első fényszórók is megtalálhatók, amelyek a technológia kék betétjeiről ismerhetők fel. A funkciók között a kanyarfény, az elvakítás-mentes mátrix távolsági fény, a dinamikus világítástartomány-vezérlés és a változtatható fényelosztás is megtalálható. A finoman módosított kontúrok és az új duplalamellák a BMW hűtőrácsok még erőteljesebb benyomását keltik. Az alattuk elhelyezett, magasfényű feketére fényezett légbeömlők a fékrendszer hűtéséről gondoskodnak és kifinomult megjelenést garantálnak.

Az új 3-as limuzin és 3-as Touring hátsó kialakítását rendezett, modern formanyelv és még több fényezett felület teszi kifejezetten kifinomulttá. A modell szélességét és atletikus kiállását vízszintes vonalak, keskeny lámpák és hangsúlyos kerékjárati ívek nyomatékosítják. A kipufogórendszer motorváltozattól függően 90 vagy 100 milliméter átmérőjű végeket visel. A dinamizmust az M Sport csomag fokozhatja tovább, amelynek tételei között a méhsejt-mintázatú BMW hűtőrácsok, a sportos kialakítású lökhárítók, illetve az eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók.

A BMW M GmbH által kifejlesztett, teljesítményre optimalizált modellek összetéveszthetetlen stílusjegyeket viselnek. Ilyenek a hálómintázatú BMW hűtőrácsok, a 18” vagy 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák, a trapéz alakú kipufogóvégek és a magasfényű fekete BMW M külső visszapillantó-házak is. Az M Sport Pro csomag újdonságként mutatkozik be és kibővített BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomagot, BMW M Shadow Line világítási opciókat és vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszert kínál. Emellett utólagosan felszerelhető BMW M Performance alkatrészek is kaphatók.

A karosszériafényezési árnyalatok palettája ugyancsak tovább bővült, ezúttal az M Sport csomaghoz megrendelhető Skyscraper Grey metál és M Brooklyn Grey metál színekkel, valamint a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál és Frozen Tanzanite Blue metál árnyalataival. A bajor prémiummárka ügyfelei ugyanakkor körülbelül 150 speciális BMW Individual karosszériafényezési opció közül is választhatnak.

Az új BMW 3-as limuzin és 3-as Touring utasterét részletekbe menően újratervezték a mérnökök. A márka által fémjelzett, vezető felé forduló műszerfal újraértelmezését az alapfelszereltségként kínált BMW Ívelt Kijelző testesíti meg: a kormány mögé pozícionált, 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és a 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosa egy teljes mértékben digitális, nagyfelbontású egységgé áll össze. E csúcstechnológiás műszerfal hátterében progresszív digitalizáció húzódik, amely számos, korábban gombbal és kapcsolón keresztül működtetett járműfunkció érintésekkel és hangutasításokkal történő vezérlését is lehetővé teszi.

A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó előválasztó karja ugyancsak új kialakítást kapott és a középkonzol vezérlőpaneljén, a motorvezérlő Start/Stop gomb, a BMW iDrive vezérlőtárcsa, a Driving Experience kapcsolók, a rögzítőfék és más járműfunkciók mellé pozícionálták a tervezők. Az alapfelszereltség része a háromzónás automata légkondicionáló is, amelyet az érintés-érzékeny központi kijelzőn keresztül vagy hangutasításokkal vezérelhetnek az ügyfelek.

A modellek utasterében személyes eSIM kártyán keresztül épül fel az 5G mobiltechnológia, a személyre szabott felhasználói élményről BMW ID gondoskodik, az átfogóbb okostelefon-integrálhatóságot pedig Apple CarPlay és Android Auto garantálja. A BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta frissítő funkciója eközben a legújabb és legkorszerűbb szoftverekkel tartja naprakészen az új BMW 3-as sorozatot. Utóbbiak között a legújabb szolgáltatások és a továbbfejlesztett járműfunkciók egyaránt megtalálhatók.

A rendkívül széles hajtáslánc-paletta mindig is a BMW 3-as sorozat meghatározó jellemzője volt. A vezetési élmény és a takarékos közlekedés közötti példaértékű egyensúlyt BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kiváltképp hatékony belsőégésű erőforrások, valamint plug-in hibrid és 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid hajtásláncok teremtik meg. Az új BMW 3-as limuzin háromféle, az új BMW 3-as Touring pedig négyféle plug-in hibrid hajtáslánccal válik elérhetővé. Eközben mindkét karosszériaváltozat motorpalettáján négyféle benzines és négyféle dízelüzemű erőforrás is sorakozik, négy vagy hat hengerrel.

A motorpaletta csúcsán a BMW M GmbH két teljesítményre optimalizált modellje trónol, rendkívül sportos adottságokkal. Ez azt jelenti, hogy az új 3-as sorozat hajtáslánc-palettája maximálisan lefedi a 150 és a 374 lóerő közötti teljesítmény-tartományt. A motorpaletta csúcsán trónoló modellek alapfelszereltségének a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is része, de a rendszer opcióként kétféle benzinmotorhoz, kétféle dízelmotorhoz és a plug-in hibrid modellekhez is megrendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/