/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felfúvódó biztonsági öv a Ford Mondeóban

2012. június 26. 16:57   |   Autoblog
címkék:  

A Ford felfúvódó biztonsági öve jövőre mutatkozik be a vadonatúj Mondeo modellben: a biztonsági öv és a légzsák-technológia előnyeit egyesítő felfúvódó biztonsági öv, amely a fej, a nyak és a mellkas terhelésének csökkentésével megóvja a legsebezhetőbb utasokat. Ötször hatékonyabb védelmet nyújt az ütközés során ébredő erőhatásokkal szemben, mint a hagyományos biztonsági övek.

A Ford bejelentette, hogy úttörő technológiájú felfúvódó biztonsági öve jövőre Európában is elérhetővé válik a vadonatúj Mondeo modellben. A Ford felfúvódó biztonsági öve azzal a céllal készült, hogy mérsékelje a hátsó utasok fej-, nyak- és mellkassérüléseit, különösen a gyermekek és idősebb emberek esetében, akik fokozottan ki vannak téve az ilyen jellegű sérülések veszélyének. Ütközéskor az öv azonnal felfúvódik, és ötször hatékonyabban nyeli el a becsapódás erejét, mint egy hagyományos biztonsági öv.

A mindennapok során a felfúvódó öv ugyanúgy működik, mint a hagyományos biztonsági övek, s a csecsemők és gyermekek számára készült biztonsági ülésekhez és ülésmagasítókhoz is használható. A Ford vizsgálatai szerint a felfúvódó övet tesztelők több mint 90 százaléka úgy találta, hogy ugyanolyan kényelmes, mint a hagyományos biztonsági öv, sőt párnázottsága és puhasága miatt sokan még komfortosabbnak is találták. A technológia először 2011-ben jelent meg az USA-ban a Ford Explorer modellben, és hamar népszerűvé vált: a vásárlók 40 százaléka rendelte meg autójához ezt az opciót.

A légzsákokhoz hasonlóan a Ford felfúvódó biztonsági öve is akkor aktiválódik, amikor az ütközésérzékelő szenzorok balesetet észlelnek. Ilyenkor a hátsó ülések alatt elhelyezett munkahengerek megnyílnak, és az övcsatokon keresztül nagy nyomású gáz áramlik az övek belsejébe. A felfúvódás ideje kevesebb, mint 40 ezredmásodperc. A légzsákokkal szemben – amelyek működésük közben hőt fejlesztenek – a Ford különleges biztonsági övét hideg, sűrített gáz fújja fel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/