/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Feltámadt a Lamborghini Countach

2021. augusztus 16. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A Countach 50. születésnapja alkalmából a Lamborghini újraálmodta a legendás modellt; az új Countach LPI 800-4 modellben látványosan egyesül a legendás szupersportautó öt generációja. A Countach LPI 800-4 a Siánhoz hasonlóan hibrid, s 814 lóerejével a leggyorsabb Lamborghini a palettán, 355 km/órás sebességre képes. A fantasztikus kinézetű szupersportkocsiból összesen 112 darabot készítenek, de 2 millió dolláros ára ellenére már mind gazdára talált.

A Countach a 80-as évek poszterautója és valóságos dizájnikon volt, amely sarkos vonalvezetésével forradalmasította a sportautó-tervezést és a mai modern Lamborghinik formavilágát is meghatározta. Az orrtól egészen a farig futó vállvonal, az ék alak és az éles vonalak ikonikus stílusjegyei voltak a Countach-nak, amely két évtizeden keresztül volt gyártásban.

Az LPI 800-4 tervezőit az LP 500 és LP 400, az eredeti Countach és a végső Quattrovalvole kiadás egyaránt inspirálta. Az utóbbi főként a kocsi elején köszön vissza a hosszú, alacsonyra helyezett vízszintes hűtőrács és a vékony vízszintes fényszórók képében. A karosszéria tökéletesen letisztult, nincsen rajta hátsó légterelő szárny és tetőlégbeömlő sem. A középmotor friss levegő igényét a hátsó oszlopokba vágott rostélyok elégítik ki.

A kétoldalt található NACA légbevezető nyílások és a tetőn futó Periscopio vonalak szintúgy jellemző stílusjegyek. Az elöl 20, hátul 21 colos könnyűfém felnik kialakításukban a 80-as évek ’telefon’ stílusú keréktárcsáira emlékeztetnek. Mögöttük karbon-kerámia fékrendszer látszik. A faron az oldalankénti három világítóegységet hatszögű keret foglalja be, a középre rendezett kipufogócsövek pedig kör alakúak, felidézve a Countach modellt.

Az új Countach LPI 800-4 a Sián hajtásláncát kapta meg, azaz pillanatnyilag ez a legizmosabb és leggyorsabb modell a kínálatban. A hosszában beépített 6,5 literes V12-es középmotort egy 48 voltos villanymotor egészíti ki, melynek energiaellátásáról egy, a lítium-ion telepeknél háromszor erősebb szuperkondenzátor gondoskodik. Az összteljesítmény eléri a 814 lóerőt (780 + 34 LE). A négykerék-hajtású, 1595 kg tömegű Countach 2,8 másodperc alatt szökken százra, 8,6 másodperc alatt eléri a kétszázas tempót és akár 355 km/órával is szelheti a levegőt.

A Countach LPI 800-4-nek egyébként külön színárnyalatot is kikevertek. Ez lett a Bianco Siderale, amely Ferruccio Lamborghini saját Countach LP 400 S autójára emlékeztet. A belső térhez klasszikus piros-fekete bőrkárpitozást választottak, az üléseken négyzetes, az ajtókon átlós steppeléssel.

A Lamborghini Countach LPI 800-4 modellből 112 darabot fognak gyártani, a kiszállítások a jövő év elején indulnak. A retró hangvételű modell négyszer annyiba kerül, mint egy Aventador SVJ, ennek ellenére percek alatt gazdára talált a teljes kontingens.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/