/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felvonulással érkezik a Hungaroringre a II. Kamion EB és Fesztivál

2016. augusztus 25. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Augusztus 27-28. között ismét hazánkba látogat a Kamion EB és Fesztivál. Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnokunk is versenybe száll a bajnoki címért. Egy látványos felvonulás keretében 15 versenykamion, 13 GT3-as sportautó és 13 Suzuki Europe Cup autó pedig már csütörtök délután kigördül az 56-osok terére, ahol Kiss Norbi is dedikál a versenyhétvége előtt.

Csütörtökön versenykamionok és Blancpain GT sportkocsik kíséretében hivatalosan is megnyitották az augusztus 27-28-ai mogyoródi II. Kamion EB és Fesztivált. A sajtóeseményen Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a tavalyi hatalmas sikereknek köszönhetően idén még nagyobb fesztivállal készülnek a Hungaroringen. A kamionsport legkiemelkedőbb eseményén közel 50 ezer szurkolóra számítanak, akik látványos versenyeken drukkolhatnak majd hazánk büszkeségének, Kiss Norbinak.

Őry Tamás kiemelte, hogy egy különleges díjjal is készülnek idén a versenyzőknek a legendás kamionversenyző, Krasznai János tiszteletére. „Tavaly Krasznai János még díjat adott át a fesztiválon, de sajnos ő már nem lehet köztünk, ezért emlékére megalapítottuk a Krasznai János-díjat, amit szombaton és vasárnap is a versenynap legjobb köridejét elérő pilótának adunk majd át. A tavalyi évhez képest a fantasztikus kamionünnep egyébként még egy szinttel feljebb lépett, ugyanis a már hagyományos betétfutam, a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív verseny, a több mint 6000 lóerős luxusautókat felvonultató Blancpain GT Series is eljön Magyarországra, hogy most először a Hungaroringen is bemutatkozzon a II. Kamion EB és Fesztiválon. A rendhagyó futamon a leggyorsabb luxusautók versengenek majd az első helyekért. Ahogy tavaly, úgy idén is megnyitjuk a paddock területét, ahol a jeggyel rendelkezők betekinthetnek a kulisszák mögé is. Természetesen a családbarát rendezvényen színes családi-és gyermekprogramokkal, hangulatos kísérőrendezvényekkel, számos újdonsággal és baráti árakkal várunk mindenkit a hétvégén, melyen úgy néz ki, idén az időjárás is kegyes lesz hozzánk” – mesél az augusztus 27-28-ai II. Kamion EB és Fesztivál eseményeiről Őry Tamás.

Ma délután 17 órától egy különlegességgel is készülnek az autósport szerelmeseinek, ugyanis 15 versenykamion, 13 Blancpain luxusautó és 13 Suzuki Europe Cup autó gördül ki a Hungaroringről, hogy egy szenzációs hangulatú ingyenes felvonulás keretében érkezzen meg 17:30 körül az 56-osok terére. Az ünnepi konvoj rendőri felvezetéssel az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon és a Hősök terén keresztül gördül be saját kerekein a Felvonulási térre, ahol Kiss Norbi versenykamionjával is lehet majd fotózkodni. A nagyszabású előeseményen utoljára vásárolhatják meg a vendégek elővételes jegyeiket, valamint Kamion EB és Fesztiválos póló is kapható lesz, melyre egy Kiss Norbi aláírást is be lehet gyűjteni egészen 20 óráig.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen különleges eseményen is találkozhatok a szurkolókkal a verseny előtt, melyre gőzerővel készülök a tavalyi sikerek után. Ez a változás éve, új csapattal, a Tankpool24-gyel és új autóval, egy Mercedes-szel vágtam neki az idei szezonnak. Úgy gondolom, hogy jót tett nekem ez a váltás, eddig sikerült várakozáson felüli eredményeket elérnem, már háromszor állhattam fel a dobogóra és bízom benne, hogy a Hungaroringen ez a szám csak még magasabb lesz. Az autón a hosszú nyári szünet alatt is sokat fejlesztettünk, így a Mercedes most a leggyorsabb. Köszönöm az eddigi szurkolást, remélem, hogy a magyar pályán rekordszámú drukker előtt sikerül meghálálnom a támogatást. Remélem, hogy ha idén nem is, de 2018-ban már újra a dobogó legfelső fokáért harcolhatok majd” – mosolyog Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnokunk.

A rendezvényen Sam Smith, a Kamion EB promóter cégének, az ETRA-nak képviselője is megjelent, aki elmondta, hogy nagyon boldog, hogy sorozatban másodszor is elhozták Magyarországra a futamot, majd hozzátette, hogy az idei év az egyik legjobb a verseny történetében, hisz az első és második helyezettet csupán egy pont választja el egymástól. A mezőnyben idén 16 kamion kap helyet, valamint a szervezők újdonságként egy Fan Village-t is kialakítanak a paddock területén, ahol személyesen is találkozhat a közönség a versenyzőkkel.

A csütörtök délelőtti sajtóeseményen jelen volt Dr. Bodor József, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese, aki elmondta, hogy a Hungaroringre idén is ingyenes buszokkal juthatnak majd ki a szurkolók az Árpád-hídtól, valamint a H8-as hév is sűrűbben fog közlekedni a kényelmes közlekedés érdekében.

Hétvégén tehát újra hazánkba érkezik a II. Kamion EB és Fesztivál. Szurkoljunk együtt a Hungaroringen Kiss Norbinak augusztus 27-28. között.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/