/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fenntartható luxusmárkává alakul át a Bentley

2020. november 11. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley Beyond100 stratégiai tervének keretében globális vezetővé szeretne válni a fenntartható luxus mobilitásban. Ennek érdekében a Bentley minden tekintetben megújul, hogy második évszázadának kezdetén teljes mértékben karbonsemleges szervezetté váljon. Az átalakulás a Bentley teljes működését és minden termékét érinti. Ez magában foglalja a modellkínálat váltását kizárólag konnektoros hibrid és elektromos járművekre 2026-ig, majd teljesen elektromos járművekre 2030-ig.

A bejelentés megerősíti, hogy a Bentley a mobilitás következő évszázadának is kiemelt szereplője kíván lenni, és a világ legnagyobb V12-es benzinmotor-gyártójából a belsőégésű motorok helyettesítésével a világ vezető fenntartható luxus mobilitás vállalatává akar válni.

A Beyond100 stratégiai terv két évtizednyi előre gondolkodás, innováció és célközpontúság eredménye. A Bentley a környezethez, a társadalomhoz és a gazdasághoz fűződő felelőssége elismeréseként már átalakította 80 éves főhadiszállását Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyárává. Emellett a luxusmárka minden eddiginél több piacra terjesztette ki hatáskörét: a 68 helyszínen hosszú távú, következetes, fenntartható üzletmodellt hozott létre.

A Bentley célja, hogy 2030-ra teljes mértékben karbonsemleges luxusautó-márkává váljon, amelyet a szervezet minden szintjén fenntarthatóságot ösztönző programok támogatnak. Ez magában foglalja az elektromos modellek fejlesztését, a környezeti hatások csökkentését, az ellátási lánc átrendezését és a kereskedői hálózattal való szoros kapcsolatot.

A Bentley üzletmodelljének átalakításában az elektromos autózás felé vezető út jelenti a főszerepet. A márka már elköteleződött amellett, hogy a kínálat minden modellsorozata elérhető lesz hibrid variánssal 2023-ig, miközben a Bentley első teljesen elektromos autója 2025-ben mutatkozik be, amely már teljesen karbonsemleges lesz.

A Bentley felvillanyozó jövőjének a centenáriumi esztendőben bemutatkozott, teljesen elektromos EXP 100 GT koncepció ágyazott meg, amely számos fenntartható anyagával is újat mutatott, mint például az 5000 éves, rézbetétes folyami fa, a természetes gyapjúszőnyeg, valamint a borkészítés melléktermékéből készülő bőrhatású kárpitozás.

A tavalyi évben a Bentley Crewe-ban található gyára lett Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyára a Carbon Trust minősítése alapján. Ezt két évtizednyi innováció és kezdeményezés előzte meg, például víz-újrahasznosító rendszer, helyi erdőtelepítés, összesen 30 ezer napelem telepítése, valamint váltás megújuló energiaforrásokra. A Crewe-ban található gyár tovább fejlődik ezen az úton. Az év végére az összes beszállító sikeresen teljesíti majd a fenntarthatósági ellenőrzést. 2025 végéig a Bentley szeretné tovább csökkenteni a gyár környezeti hatását és teljesen műanyagsemlegessé válni. A 2030-as végcél a klímapozitív gyár, amely aktívan csökkenti az atmoszféra karbontartalmát, folyamatos befektetéssekkel a megújuló energiába és az erdőgyarapításba.

A Bentley elkötelezett a kézzel történő autógyártás mellett a következő 100 évre is, miközben a digitális jövőre is felkészül. A Beyond100 stratégia nem csak a termékkínálatot fejleszti tovább az elektromos jövő irányába, de a Bentley egyediségért felelős részlegét, a Mullinert is, amely immár három portfóliót kínál Mulliner Classic, Mulliner Collections és Mulliner Coachbuilt néven. A nemrég bemutatott Bacalar egy új korszak kezdetét jelképezi a Mulliner Coachbuilt család első tagjaként, és már magában foglalja az EXP 100 GT-ben bemutatott fenntartható anyagokat.

A Bentley az elmúlt 100 évben a luxus túraautózás meghatározó márkája volt. A márka elismertségét a jövőben is kivételes ügyfélélmények fokozzák, amelyek a jelenlegi és új vásárlók számára egy olyan társadalmilag elfogadható márkában egyesülnek, amely példaképpé válik a fenntarthatóság tekintetében. a Bentley büszkén néz szembe az új évszázad új kihívásaival.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/