/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fenntartható luxusmárkává alakul át a Bentley

2020. november 11. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley Beyond100 stratégiai tervének keretében globális vezetővé szeretne válni a fenntartható luxus mobilitásban. Ennek érdekében a Bentley minden tekintetben megújul, hogy második évszázadának kezdetén teljes mértékben karbonsemleges szervezetté váljon. Az átalakulás a Bentley teljes működését és minden termékét érinti. Ez magában foglalja a modellkínálat váltását kizárólag konnektoros hibrid és elektromos járművekre 2026-ig, majd teljesen elektromos járművekre 2030-ig.

A bejelentés megerősíti, hogy a Bentley a mobilitás következő évszázadának is kiemelt szereplője kíván lenni, és a világ legnagyobb V12-es benzinmotor-gyártójából a belsőégésű motorok helyettesítésével a világ vezető fenntartható luxus mobilitás vállalatává akar válni.

A Beyond100 stratégiai terv két évtizednyi előre gondolkodás, innováció és célközpontúság eredménye. A Bentley a környezethez, a társadalomhoz és a gazdasághoz fűződő felelőssége elismeréseként már átalakította 80 éves főhadiszállását Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyárává. Emellett a luxusmárka minden eddiginél több piacra terjesztette ki hatáskörét: a 68 helyszínen hosszú távú, következetes, fenntartható üzletmodellt hozott létre.

A Bentley célja, hogy 2030-ra teljes mértékben karbonsemleges luxusautó-márkává váljon, amelyet a szervezet minden szintjén fenntarthatóságot ösztönző programok támogatnak. Ez magában foglalja az elektromos modellek fejlesztését, a környezeti hatások csökkentését, az ellátási lánc átrendezését és a kereskedői hálózattal való szoros kapcsolatot.

A Bentley üzletmodelljének átalakításában az elektromos autózás felé vezető út jelenti a főszerepet. A márka már elköteleződött amellett, hogy a kínálat minden modellsorozata elérhető lesz hibrid variánssal 2023-ig, miközben a Bentley első teljesen elektromos autója 2025-ben mutatkozik be, amely már teljesen karbonsemleges lesz.

A Bentley felvillanyozó jövőjének a centenáriumi esztendőben bemutatkozott, teljesen elektromos EXP 100 GT koncepció ágyazott meg, amely számos fenntartható anyagával is újat mutatott, mint például az 5000 éves, rézbetétes folyami fa, a természetes gyapjúszőnyeg, valamint a borkészítés melléktermékéből készülő bőrhatású kárpitozás.

A tavalyi évben a Bentley Crewe-ban található gyára lett Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyára a Carbon Trust minősítése alapján. Ezt két évtizednyi innováció és kezdeményezés előzte meg, például víz-újrahasznosító rendszer, helyi erdőtelepítés, összesen 30 ezer napelem telepítése, valamint váltás megújuló energiaforrásokra. A Crewe-ban található gyár tovább fejlődik ezen az úton. Az év végére az összes beszállító sikeresen teljesíti majd a fenntarthatósági ellenőrzést. 2025 végéig a Bentley szeretné tovább csökkenteni a gyár környezeti hatását és teljesen műanyagsemlegessé válni. A 2030-as végcél a klímapozitív gyár, amely aktívan csökkenti az atmoszféra karbontartalmát, folyamatos befektetéssekkel a megújuló energiába és az erdőgyarapításba.

A Bentley elkötelezett a kézzel történő autógyártás mellett a következő 100 évre is, miközben a digitális jövőre is felkészül. A Beyond100 stratégia nem csak a termékkínálatot fejleszti tovább az elektromos jövő irányába, de a Bentley egyediségért felelős részlegét, a Mullinert is, amely immár három portfóliót kínál Mulliner Classic, Mulliner Collections és Mulliner Coachbuilt néven. A nemrég bemutatott Bacalar egy új korszak kezdetét jelképezi a Mulliner Coachbuilt család első tagjaként, és már magában foglalja az EXP 100 GT-ben bemutatott fenntartható anyagokat.

A Bentley az elmúlt 100 évben a luxus túraautózás meghatározó márkája volt. A márka elismertségét a jövőben is kivételes ügyfélélmények fokozzák, amelyek a jelenlegi és új vásárlók számára egy olyan társadalmilag elfogadható márkában egyesülnek, amely példaképpé válik a fenntarthatóság tekintetében. a Bentley büszkén néz szembe az új évszázad új kihívásaival.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/