/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fenntarthatóság az Audi Hungariánál: körforgásban az alumínium

2020. október 02. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungaria nagy mennyiségben használ fel alumíniumot, éves szinten mintegy 38 000 tonna alumíniumtekercset. Az alumínium gyártása rendkívül energiaigényes, ezért az Audi Hungaria körforgásba kapcsolja az alumínium felhasználását, amellyel energiát és értékes nyersanyagot takarít meg.

bbd3f527-41be-494f-8281-b3ff9441ee21

Az Aluminium Closed Loop keretében a gyártás során keletkezett alumíniumhulladék visszakerül a beszállítóhoz, aki ebből az eredetivel megegyező minőségű alumíniumtekercset állít elő, amelyet ismét visszaszállít az Audihoz. A körforgás ez által folytatódik egy fenntartható gyártást eredményezve.

Az Aluminium Closed Loop során nagymértékben csökken a nem megújuló természeti erőforrások felhasználása az azonosan magas minőségű alumínium hulladék másodlagos nyersanyagként történő felhasználásának köszönhetően. A minőségi romlás – downcycling – nélküli újrahasznosítás hozzájárul ahhoz, hogy az autók egy kedvezőbb környezeti mérleggel kezdjék életciklusuk használati szakaszát. Az alumínium másodlagos nyersanyagként történő előállítása során 95 százalékkal csökken az energiafelhasználás az elsődleges nyersanyagként történő előállításhoz képest.

10cc5c93-1262-4ab7-a967-34403d2da557

Az Audi Hungariánál nem csak az alumínium újrahasznosítása történik magas szinten, a vállalatnál keletkezett hulladék több mint 99 százalékát hasznosítják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/