/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fiat Punto gyártása kezdődik Szerbiában

2009. február 02. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A 2400 munkahelyet teremtő vegyesvállalat éves termelése 2010 végéig eléri a 200 ezer járművet.

A Fiat és a szerb kormány között pénteken aláírt megállapodás értelmében idén 15 ezer Fiat Puntót gyártanak a kragujevaci Zastava gyárban. A gyártás március második felében kezdődik. A gépkocsikat a szerb piacon, valamint a környező országokban értékesítik majd.


A Zastava-gyár már jelenleg is készít a Fiat Puntóval azonos autót Zastava 10 néven. Ezeket váltják fel Puntóra. A Fiat szóvivője pénteken azt mondta, hogy a megállapodás az első szakasza a tavaly szeptemberben létrejött 700 millió eurós megállapodásnak. Az akkor aláírt szerződés értelmében Szerbia és a Fiat vegyesvállalatot hoz létre, amelyben az olasz cégnek 67 százalékos, a szerb államnak 33 százalékos részesedése van, és a Fiat 700 millió eurót fektet be a kragujevaci gyárba. Mladjan Dinkic, szerb miniszterelnök-helyettes a szeptemberi megállapodás aláírásakor azt mondta, hogy ez eddig a legnagyobb külföldi befektetés Szerbiában.

A 2400 munkahelyet teremtő vegyes vállalkozás éves termelése 2010 végéig eléri a 200 ezer járművet.

Forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/