/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fiesta ECOnetic győzelem az ökoautó ralin

2009. április 01. 12:59   |   Autoblog
címkék:  

Idén indult útjára az FIA Alternatív Energia Kupa (Alternative Energies Cup), amelyet kifejezetten környezetbarát járműveknek rendeznek. A kupa első futamát a Monte-Carlo Rally útvonalán rendezték meg, március utolsó hétvégéjén. A fosszilis üzemanyaggal hajtott, 120 g/km-nél alacsonyabb kibocsátású járművek kategóriájában az új Ford Fiesta ECOnetic kettős győzelmet aratott. Az 1000 km hosszú verseny lényege a megfelelő átlagsebesség tartása és a minél alacsonyabb fogyasztás elérése volt, a hegyekkel tarkított szakaszon a győztes csapatnak 4 literes átlagot sikerült produkálnia.

A Ford Fiesta ECOneticet 1,6 literes Duratorq TDCi motor hajtja, amely 90 lóerőt és 204 Nm nyomatékot generál. Mindemellett rekord kevés, csupán 98 gramm széndioxidot bocsát ki kilométerenként. A hajtómű szabványos gyári átlagfogyasztása országúton 3,7 liter/100 km.

Az új Fiesta egyébként már számos díjban, elismerésben részesült, több országban Az év autójának választották. A kisautó a Ford egyik legfontosabb modellje, Európában idén januárban és februárban 59 600 darab talált gazdára belőle. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/