/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fogyasztási rekorder lett a Peugeot 208

2015. május 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Új távolsági fogyasztási csúcsot állított fel egy 100 lóerős 1,6 literes BlueHDi dízelmotorral hajtott Peugeot 208. A kocsi 2152 km-es úton 43 liter gázolajat fogyasztott, vagyis 100 kilométerenként átlagosan 2,0 liter üzemanyagot használt fel.

A rekord felállítására április végén a Peugeot franciaországi, Belchamp-ban megépült tesztpályáján került sor a járművek, motorkerékpárok és kerékpárok műszaki jellemzőinek jóváhagyására szakosodott francia szervezet, az UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle) felügyelete mellett. Egy szigorúan sorozatgyártású, 1,6 literes BlueHDi 100 S&S motorral és ötfokozatú mechanikus váltóval felszerelt PEUGEOT 208-cal 38 óra alatt 2152 km-t tettek meg, és ezalatt az autó mindössze 43 liter üzemanyagot fogyasztott! Ezzel az új, sorozatgyártású Peugeot 208 abszolút fogyasztási rekordot állított fel nagy távolságon. A rekord kísérlet során a vezetők 3-4 óránként váltották egymást az autó kormányánál.

A rekord kísérletet egy, a márkahálózatban forgalmazott, rendkívül alacsony fogyasztású Peugeot 208-cal hajtották végre. A modell jóváhagyott átlagos vegyes fogyasztása rendkívül alacsony, 3,0 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig mindössze 79 gramm kilométerenként, ezzel világszinten is etalonnak számít a nagyszériás modellek között. Az immár rekorder változatot szériában hátsó aerodinamikai légterelővel és ultra alacsony gördülési ellenállású Michelin Energy Saver + abroncsokkal szerelték fel.

A BlueHDi technika, amely egyedülálló módon egyesíti az SCR (Selective Catalytic Reduction) rendszert és az adalékolt részecskeszűrőt, ezzel a bravúrral ismét bebizonyította, hogy ez ma a leghatékonyabb dízel károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszer a világon.

A Peugeot rövid időn belül érezhetően csökkentette járművei CO2-kibocsátását. A háromhengeres PureTech benzinmotorok és a BlueHDi dízelmotorok nagyarányú alkalmazása, valamint az új 1,6 literes THP benzinmotorok és EAT6 sebességváltók megjelenése a Peugeot kínálat húsz modelljét a CO2-kibocsátás tekintetében kategóriájuk élmezőnyébe helyezi.

Ezek a környezetbarát motorok összhangban vannak a márka határozott törekvésével és elkötelezettségével a környezetkímélő fejlesztés mellett. A Peugeot környezetvédelmi teljesítményének köszönhetően a PSA Peugeot Citroën 2014-ben piacvezető szerephez jutott Európában az átlagos CO2-kibocsátás terén: az európai 123,7 grammal szemben a csoport járműveinek átlagos emissziója 110,3 g/km volt az elmúlt évben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/