/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fogyasztási rekordot döntött a Toyota Yaris Cross

2022. január 24. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A vadonatúj Toyota Yaris Cross nyerte el a brit What Car? magazin 2022-es True MPG (Valódi fogyasztás) díját miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén.

yaris-cross-adventure-dpl-2021-action-018-2

Az immáron Magyarországra is megérkezett kompakt SUV lelkét a Toyota negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtáslánca adja. Ugyanez a kiemelkedően hatékony megoldás található az ugyanarra a padlólemezre épülő Yarisban, amely elnyerte az Európai Év Autója díjat. A Toyota közel negyed évszázados hibrid tapasztalatára alapuló rendszer lehetővé teszi a nagy mértékben tisztán elektromos, emissziómentes közlekedést a jellemző városi ingázások során: városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos üzemet tesz lehetővé.

„A Yaris Cross 60,1 mpg-s (3,91 l/100 kilométer) valós körülmények közötti fogyasztása a True MPG üzemanyag-hatékonysági tesztünkön valaha látott legjobb eredmény, amely inspirálóan közel áll a gyári 62,7 mpg-s (3,75 l/100 kilométeres) értékhez. Emellett a True MPG városi tesztkörén mért 103,3 mpg (2,28 l/100 km) abszolút lenyűgöző eredmény.” – avat be a díj kapcsán Steve Huntingford, a What Car? szerkesztője.

A What Car? True MPG értékei olyan mért teljesítményt tükröznek, amelyet a felhasználók általában várhatnak az adott autótól, ha előrelátóan, a sebességkorlátozásokat betartva közlekednek. A standardizált tesztfolyamat tesztpadon szimulál vegyes vezetési körülményeket, a kontrollált laboratóriumi mérés eredményeit pedig nem befolyásolják külső tényezők, mint például az időjárás vagy a forgalom.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/