/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Forradalmi ülés a Lexustól

2016. szeptember 16. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota luxusmárkája a Párizsi Autószalonon olyan forradalmi kinetikus üléskoncepciót leplez le, amely rosthálós konstrukciója révén alapjaiban alkotja újra az autóülés fogalmát.

A Lexus által bemutatott forradalmi ülés esetén az üléspárna és a háttámla elfordulása követi a gerincoszlop mozgását, és fokozza a fej tartásának stabilitását, míg a rugalmas szálakból álló, pókháló mintázatú háló szorosan illeszkedik a test formájához, elosztja a terhelést és hosszú távon is kényelmet és optimális megtámasztást biztosít. A háttámlát alkotó szálak környezetbarát, szintetikus pókselyemből készültek.

Az emberi testben a gerinc tartja stabilan a fejet. Lehetővé teszi a medence és a mellkas ellenkező irányú elfordulását, és stabilizálja a fejet sétálás, vagy futás közben. Ugyanennek a mozgásnak az autóülésen történő megvalósulását szolgálja az az ülőlap és háttámla, amely az utas tömegével, a külső erőhatásokkal együtt mozdul el. Így az autóban ülve annak mozgásától függetlenül az ülés stabilizálja a fej mozgását, és így rögzíti a látómezőt is. Ez csökkenti az utasok fizikai megterhelését, és fokozza a kényelmet.

Az ülésváz „kárpitozása” a háttámla közepéből pókhálószerűen kifeszített fonalak kombinációjából áll. Ez a háló kellően rugalmas ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen a benne ülő testéhez, csökkentve az egyes testrészek terhelését, és hosszú távon is kényelmes ülést biztosít. A háttámla középpontja a lapocka magasságában található, ami lehetővé teszi, hogy a mellkas elforduljon az ülés tengelye körül. Ez stabilizálja a fej mozgását, és fokozott megtámasztást biztosít. Az ülés ennek a kialakításnak köszönhetően vékonyabb és könnyebb, ami az autó teljes tömegét is csökkenti.

A háttámla pókháló mintázatú konstrukcióját alkotó szálak nem kőolaj alapú anyagból, hanem környezetbarát, szintetikus pókselyemből állnak. A fonál fő alkotóeleme a fehérje, amit ebben az esetben mikrobiális erjesztéssel állítanak elő, utána sodorják, majd kiemelkedő ütéselnyelő tulajdonságokkal rendelkező, ellenálló anyaggá fonják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/