/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Frissült a Lexus kisebbik kupéja

2018. augusztus 31. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus októberben, a Párizsi Autószalonon mutatja be a felújított RC sportkupét, amely immár még inkább hasonlít nagyobb testvérére, lemezek alatti módosításai révén pedig még intenzívebb vezetési élményt nyújt. Az év végén érkezik a márkakereskedésekbe.

A külső formajegyek ugyanolyan sportosak, mint eddig, ugyanakkor az apró részletek módosításai – amelyekhez a Lexus LC állt modellt – az eddigieknél is elegánsabbá teszik az autót. Ennek érdekében mindenekelőtt olyan stíluselemeket vezettek be, mint az első lökhárító fényszóróktól kiinduló, új sarokidomai vagy a hűtőmaszk felülről lefelé haladva fokozatosan átalakuló rácsozata. A három darab, különösen kisméretű LED fényforrásból felépülő fényszóró függőleges elrendezése, valamint az új, L-alakú LED helyzetjelzők még kifinomultabbá teszik a modell kiállását.

A hátsó lökhárító sarkainál új légkivezető nyílásokat találunk, amelyek javítják a jármű stabilitását és precíz vezethetőségét. A modell szélesebb kiállása és mélyebb tömegközéppontja is azt sugallja, hogy az autó a legkülönfélébb útviszonyok mellett képes megőrizni tapadását. A hátsó lámpatestek az eddigieknél hangsúlyosabb L-alakú lencsekialakítást kaptak, ami mostantól a Lexus kupék átfogó stíluseleme lesz. Összesen tizenegy különböző árnyalatban lesz elérhető az RC, köztük Lobbanó Sárga és Égkék színekben, amelyek tökéletesen kifejezik a modell dinamikus természetét.

Az új RC F SPORT modell ugyanazt a hűtőrácsot kapja, mint amilyen az összes Lexus F SPORT modellt is díszíti; emellett számos egyéb, egyedi külső és belső stíluselem gazdagítja ezt a különleges kivitelt, így például a Lexus két zászlóshajója, az LS szedán és az LC kupé dizájnja által ihletett 19 colos könnyűfém keréktárcsák.

Az utastérben a fűtés és az audiorendszer kezelőszervei szálcsiszolt kivitelt kaptak, ami még magasabb minőségi hatást kelt, míg a középkonzol két oldalán nagyobb lett és magasabbra került a térdpárna, ezzel javult a térérzet az utastér első részében. A részletekbe menő kifinomultság jegyében a vezető tenyértámaszát is átdolgozták, felületét öltésekkel látták el. A Lexus kupék másik azonosító jegyeként az LC kupéról ismerős analóg időmérő óra jelent meg a műszerfalon.

Az RC F SPORT változathoz új díszítőelemek, köztük Naguri alumínium vagy szálcsiszolt fémpanelek rendelhetők. Az RC ügyfelek ötféle dekorcsomag közül választhatnak. A belső színopciók között megtalálható az LC-ből ismerős Okker, valamint a Mustársárga, amely fekete alapon finom sárga díszítésekből áll. Összesen hétféle beltéri színkombináció elérhető, beleértve az F SPORT exkluzív csomagjait.

A Lexus mérnökei különös figyelmet fordítottak az olyan részletekre is, mint a jármű aerodinamikájának tökéletesítése, vagy a felfüggesztés és a hajtáslánc finomhangolása. A még csekélyebb oldaldőlésű, stabilabb rugózás, valamint a precízebb irányíthatóság minden eddiginél sportosabbá és közvetlenebbé teszi a megújult RC-t. A jármű stabilabb irányíthatóságának záloga a továbbfejlesztett aerodinamikai teljesítmény, amelyet olyan részletek megvalósításával értek el, mint az oldalablakok keretében elhelyezett, új formájú légterelő, vagy a hátsó lökhárítóba integrált légkivezető csatorna. Az eddiginél is jobb tapadású abroncsokkal szerelt, új 19 colos keréktárcsák kiváló kormányreakciókat biztosítanak.

Az új Lexus RC világpremierje október 2-án, a Párizsi Autószalonon lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/