/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Full hibrid kivitelben is jön a Hyundai Kona

2019. szeptember 11. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai mostantól full hibrid kivitelben is kínálja kompakt szabadidőjárművét, a Konát. A megújult Ioniqot követően piacra lépő, vadonatúj Kona Hybrid a Hyundai válasza az európai vásárlók környezetbarát crossoverek iránti igényére.

A Hyundai divatos Kona modellcsaládja minden várakozást felülmúlt az európai piacon. Forgalmazásának első teljes évét követően a Kona vadonatúj ügyfélcsoportokat hódított meg, és jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Hyundai megszilárdítsa helyzetét a kompakt szabadidőjárművek igen divatos szegmensében. Különösen igaz ez a Kona Electric kivitelre, amely iránti globális kereslet még a Hyundai előzetes várakozásait is felülmúlta.

A vadonatúj Kona Hybrid az 1,6 literes közvetlen benzinbefecskendezéses, négyhengeres Kappa GDI motort alkalmazza, amelynek legnagyobb teljesítménye 105 LE, maximális forgatónyomatéka 147 Nm. Az állandó mágneses villanymotor legnagyobb teljesítménye 43,5 LE (32 kW), maximális forgatónyomatéka pedig 170 Nm. A hajtáslánc kombinált teljesítménye 141 LE és 265 Nm nyomaték. A beépített lítium-ion polimer akkumulátor kapacitása 1,56 kWh. A Kona Hybrid 11,2 másodperc alatt gyorsul fel százra és 160 km/óra a csúcssebessége. Átlagfogyasztása 4,3 l/100 km.

A Kona Hybrid Bluelink funkcionalitást kínál. Ez az online járműrendszer beépített telematikai funkcióival lehetővé teszi a vezető számára, hogy okostelefonos alkalmazáson keresztül működtesse a központi zárat. Az opciós audio-video navigációs rendszer 10,25 colos, osztott érintőképernyőjén a legkülönfélébb hasznos információk jeleníthetők meg; a rendszer hat nyelven kínál felhő alapú hangfelismerés funkciót (csak Bluelink esetén). A monitoron kétféle nyitóképernyő állítható be, továbbá szerkeszthető widgeteket és ikonokat kínál.

Az alapkivitelű infotainment rendszer felhasználói az Android Auto vagy Apple CarPlay szolgáltatások segítségével, a Display Audio funkción keresztül tükrözhetik okostelefonjuk tartalmát a 7 colos képernyőre. Ezen túlmenően a vadonatúj Kona Hybrid a műholdas navigációs rendszer megrendelése esetén Hyundai LIVE szolgáltatásokat is kínál. A funkció öt éven át ingyenes előfizetéssel vehető igénybe, és folyamatosan frissülő tájékoztatást nyújt az időjárásról, forgalmi helyzetről, a traffipaxokról (ahol ezt a törvény megengedi), a legközelebbi üzemanyagtöltő-állomásokról (címmel és árakkal egyetemben), az utcai és parkolóházi parkolóhelyekről, a közeli márkakereskedésekről, továbbá az érdeklődésre számot tartó helyszínekről.

A hibrid modellre jellemző adatokról a műszeregységen belül elhelyezett, 4,2 colos kijelző tájékoztatja a felhasználót. A csatlakozási funkcionalitást opciós, kombinált head-up kijelző teszi teljessé, amely közvetlenül a vezető látómezejében jeleníti meg a fontos menetinformációkat. Az utasok telefonjainak töltéséről vezeték nélküli töltő gondoskodik.

Az említett kényelmi funkciók mellett a vadonatúj Kona Hybrid egyedi beltéri színcsomagot is kínál. Ez a légbeömlő kereteit és a váltókarszoknyát szegélyező fehér dekorrészletekből, a kilincseken, a kormánykerék küllőin és a légbeömlő rostélyokon megjelenő fényes fekete elemekből, valamint szürke tetőkárpitból áll. Az alapkivitel fekete szövet üléskárpitokat kap fehér öltésekkel; opcióként fehér szegélyezésű fekete bőr-/szövetülések vagy fehérrel varrott fekete bőrülések is rendelhetők.

A Kona Hybrid alapfelszereléséhez tartozó, exkluzív színcsomagon túl az ügyfelek három további színkombinációt is rendelhetnek: ezek a Narancssárga, a Zöldcitrom és a Piros. A légbeömlők és a váltókar keretén, a motorindító gomb gyűrűjén, az ülések öltésein, valamint a kormánykeréken találkozhatunk ezekkel a színekkel. Az összes belső színkombinációhoz fekete tetőkárpit tartozik. A Zöldcitrom és Piros opciók ezen túlmenően színes biztonsági övekkel, valamint fényes fekete belső kilincsekkel és kormányküllőkkel is elérhetők; a kormánykerék perforált borítást kap.

A Kona Hybrid számos funkcióval szolgálja utasai kényelmét. Az opciós fűthető kormánykerék a leghidegebb téli napokon is kényelmesen melegít. A motoros mozgatású első ülések opcióként három fokozatban állítható szellőztetéssel és fűtéssel is felszerelhetők, minden évszakban garantálva az utasok kényelmét. Az ülésfűtés kézi állítású első ülések esetén is elérhető, illetve a hátsó ülésekhez is rendelhető.

A vadonatúj Kona Hybrid a Kona és a Kona Electric kifejező dizájnját örökölte meg. Az orr meghatározó stíluseleme a Hyundai jellegzetes kaszkád hűtőmaszkja; az ikerfényszórók akár teljes LED-es kivitelben is elérhetők. A bevezetéskor kínált Blue Lagoon karosszériaszín (fekete tetővel) mellett további 26 színkombinációból válogathatnak az ügyfelek, teljesen ízlésükhöz szabva az autó karakterét. Kétféle új rajzolatú, kifejezetten ehhez a modellhez tervezett könnyűfém keréktárcsa szerepel a kínálatban; az egyik az alapkivitelű 16 colos, a másik az opcióként rendelhető 18 colos méretben.

Az új Kona Hybrid biztonsági csomagjának keretében megrendelhető a ráfutásos ütközésre figyelmeztető, ütközést elkerülő, gyalogos- és kerékpáros-felismerő rendszer. Ezen kívül az ügyfelek megrendelhetik az opciós intelligens sebességtartó automatát (SCC), amely akár teljes megállásra, majd újraindulásra is alkalmas. Az opciós sávkövető funkció a Stop & Go szolgáltatással kiegészített SCC adaptív tempomattal karöltve teszi különösen kényelmessé az autóvezetést. További opciós szolgáltatások a holttéri ütközésre figyelmeztető rendszer, a hátsó keresztirányú forgalom-felügyelet, míg a vezető éberség-felügyelet, a sávban tartó rendszer, valamint az adaptív távolsági világítás az alapfelszerelés részét képezi.

A Kona Hybrid hatfokozatú duplakuplungos sebességváltót kapott; a kart balra szerkezet Sport üzemmódba kapcsolható. Ilyenkor a kormány mögötti kapcsolófülek kézi sebességváltást tesznek lehetővé. Az új Kona Hybrid 2019 augusztusától megvásárolható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/