/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Genfben mutatják be az új Mitsubishi Outlandert

2012. február 09. 16:29   |   Autoblog
címkék:  

A Mitsubishi a közelgő Genfi Autószalonon mutatja be a kompakt Outlander crossover harmadik nemzedékét. A globális padlólemezre épülő újdonság európai értékesítése idén nyár végén indul, s jövőre egy hálózatról tölthető hibrid verzió is csatlakozik a kínálathoz.

A kifutó modellel azonos méretű, globális padlólemezre épülő új generációs Outlander formaterve eredeti, letisztult Mitsubishi-stílust tükröz. A dizájn vezérlő elve a “mérnöki stílus” és a “Szilárd–Biztonságos–Egyszerű” formavilág, ami letisztult felületeket és látványos megjelenést eredményez.

A karosszéria egyedi stílusa a belső térben is megjelenik, ahol minőségi anyagok (párnázott, lágy tapintású burkolatok, ezüstszínű betétek, fényes, fekete felületek) veszik körül az utasokat. A műszerfal új kialakítása, a kormánykeréken elhelyezett ergonomikus kezelőszervek és a nagy felbontású, könnyen leolvasható műszerek segítenek az autósnak, hogy még inkább a vezetésre koncentráljon.

Az új Outander óriási előrelépést jelent az elődhöz képest. Környezeti terhelése csekélyebb (emissziós célérték 130 g/km alatt, modelltől és piactól függően), biztonsága fejlettebb (ütközést mérséklő rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, aktív sebességtartó automatika, stb.), kényelmesebb (kétzónás klímaberendezés, 4 irányban állítható kormányoszlop, bi-xenon fényszórók), továbbá használati értéke is jobb (motoros mozgatású csomagtérajtó, harmadik üléssor, sík padlójú csomagtér, stb.).

Európai bevezetésekor az új generációs Outlander kétféle, alacsony károsanyag-kibocsátású motorral lesz megrendelhető (két- és négykerékhajtással): a 2.0 MIVEC benzines és a 2.2 MIVEC Clean Diesel erőforrásokkal (utóbbi az MMC saját fejlesztésű 4N14 blokkja). A piactól, a modelltől, a motortól és a felszereltségtől függően az autóhoz megrendelhető az Auto Stop & Go rendszer és a vadonatúj, hatfokozatú automatikus sebességváltó is.

Genfi bemutatkozása után az új generációs Outlander először az orosz piacon jelenik meg idén nyáron, később pedig Európában (nyár végén), Japánban, Óceániában, Kínában és Észak-Amerikában is megvásárolható lesz.

2013-tól Európában egy plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt, négykerék-hajtású változattal bővül az Outlander kínálat. A kocsi hasonlóan kiemelkedő hatótávot és alacsony emissziót kínál majd, mint a Mitsubishi Concept PX-MiEV II tanulmányautó (több mint 800 km és 50 g/km alatti károsanyag-kibocsátási célérték).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/