/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gépjármű még sohasem jutott fel ilyen magasra

2020. január 27. 11:25   |   Autoblog
címkék:  

Az elmúlt 70 évben előszeretettel használtak Unimogokat különböző tudományos expedíciókhoz a világ minden táján. Most egy 10 főből álló expedíciós csapat két Unimog U 5023 járművel megmászta a világ legmagasabb vulkánját, a chilei Ojos de Saladót. A speciálisan felkészített járművek 6694 méteres magasságig jutottak fel, ami világrekord.

A csapat feladata négy vészhelyzeti rádióállomás felállítása volt a vulkáni hegy különböző magasságú alaptáboraiban. A cél az volt, hogy vész esetén mind a négy tábor rádiókapcsolatot tudjon létesíteni a többi három alaptáborral, ami a hegymászók és a kutatók biztonságát is nagy mértékben növeli. Az Ojos de Salado 6893 méter magas, így Földünk legmagasabb aktív vulkánja. A világ legszárazabb helyei között számon tartott Atacama sivatag része és a hírhedt Tűzgyűrűn fekszik.

Miután az expedíciós csapat elérte a 6100 méteres magasságban fekvő Amistad alaptábort és befejezte a negyedik rádióállomás telepítését, elhatározta, hogy megpróbálja megdönteni a kerekekkel szerelt járművek magassági világrekordját. Az egyik Unimog terepjárónak 6694 méteres magasságba sikerült felkapaszkodnia, amivel új rekordot állított fel.

A két Unimog teherautót speciális gumiabroncsokkal, erős csörlőkkel és különleges, a tömegközéppontot változtatni képes rendszerrel szerelték fel az Unimog Múzeum, az AS Söder karosszáló cég és az Unimog mérnökei. Ezen technológiák kombinációjával az Unimogok képesek voltak megküzdeni a hihetetlenül meredek és sziklás kaptatókkal és csapásokkal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/