/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gondolta volna? Évente 29 óránkat veszi el a GPS használata

2017. június 08. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az egykor az emberek gyorsabb célba érését szolgáló, műholdas navigációs (eredetileg katonai) fejlesztést mára szinte minden ember a magáénak tudhatja autójában, ám az oly hasznos rendszer nem mindig ad jó információkat, így néha megnövel az útidőt. Összesen ennyivel…

Évente 29 óra plusz utazásba telik átlagosan az autóvezetőknek a GPS használata.

A navigációs rendszer ugyanis nem tökéletes, hisz a térképfejlesztők napi szinten nem tudják követni az utak állapotának, számának és egyéb kondícióinak változását, nem beszélve a balesetekről vagy egyéb útzárakról, melyek mindenki életét egyformán megnehezíthetik.

Az olykor helytelen utasításokat követve hamar egy dugó közepén, vagy egy elhagyatott, sehová nem vezető útszakaszon találhatjuk magunkat, amit várakozás vagy visszafordulás követ. Ez a Forbes magazin szerint összesen 29 órányi plusz időt jelent, amelyet feleslegesen autónkban töltünk. A tanulmány ennek kapcsán arra is kitér, hogy a sofőrök mintegy 47%-a a navigációval vitatja meg problémáját, 31%-uk pedig még össze is veszik vele – még ha a gép ezt nem is veszi magára.

Az élő, relatíve gyorsan frissülő térképprogramok használatával ezek a hibák némiképp kiküszöbölhetők, ám így mindenképp mobiladat-használat szükséges, amely extra költséget jelenthet a vezetőknek. De egy olyan világban, ahol az idő pénz, ezen nincs miért csodálkozni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/