/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (6) |
| Több

GPS nélkül annyi egy átlagsofőrnek

2013. január 27. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Egy brit kutatás szerint ötből négy fiatal teljesen tanácstalan lesz, ha GPS helyett térképpel kell elnavigálnia valahova. Az idősebbek még jól forgatják az atlaszt.

Egy brit kutatásban kétezer személyt kérdeztek meg vezetési és térképhasználati szokásairól, az eredményekre sajnos senki nem lehet büszke. Úgy tűnik, hogy a 18-30 éves korosztály szinte kizárólag a GPS-re támaszkodik útvonaltervezés során, ötből négyen azt állították, hogy semmit nem tudnak kezdeni a hagyományos térképekkel.


Jobb a helyzet az idősebb korosztály körében, akik még térképpel nőttek fel, a hatvan év felettiek 53 százaléka számára nem okoz gondot, ha papíralapon kell elautóznia valahova. A férfiak 59 százalékának lennének komoly nehézségei, ha eltűnne életükből a GPS.

A felmérés legbizarrabb adata, hogy noha a megkérdezettek 83 százaléka tart térképet autójában, kétharmaduk még soha nem vette elő a helyéről.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Simon János
2013-01-27 - 16:03

Én az indulás előtt sz.gépen megnézem vagy memorizálom , ha bonyolultabb “skiccet “csinálok .De a térképek ott vannak!!

Simon János
2013-01-27 - 16:08

Egyszer el küldtem !?
Én sz. gépen megnézem ,memorizálom, ha bonyolultabb “skiccet”készítek.A térképek azért ott vannak!!

imi
2013-01-27 - 19:04

Nem GPS hanem navigáció szoftver.Vagyis számítógépes térkép.Önmagában a GPS-el nem sokra menne.De mivel az emberek egyre butábbak mindent össze-vissza hívnak. Tojnak frissíteni például és vakon hisznek benne. Egy 10 éves térkép is lehet hibás de érdekes módon mégsem akarnak e-miatt befordulni ott ahol nem lehet.Mert a táblát is nézik meg hisznek saját szemüknek.Még NAVIGÁCIÓ-ban vakul hisznek.Miért is? A hangot adó förtelmességeket is hi-finek hívják pedig aemmi köze a hi-fi-hez. Az emberek egyre felületesebbek és buták.Hiába a sok iskola.

Rosma Andras
2013-01-27 - 20:46

Imi te nagyon okos vagy.Zárkózz be jól mert ellopnak!!!!!

AntiAndris
2013-01-27 - 21:24

Kedves Rosma Andras, most jobb lett volna, ha nem írsz semmit, inkább told szépen vissza a kapanyelet a szádon belülre, fiacskám. Iminek igaza van, és főleg az olyan idióta b*rmokra gondolt, mint te, b*zikám.


*/