/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

GSe néven sportos almárkát alapított az Opel

2022. szeptember 30. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

A GSe visszatér! Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított hajtású modelleket felvonultató almárkát indít, ma nyilvánosságra hozta az első GSe-k fotóit, és a hozzájuk kapcsolódó fontosabb információkat is. A sorozat az Astra GSe-vel és az Opel Astra Sports Tourer GSe-vel indul.

Az Astra családból már ismerős plug-in hibrid hajtásláncok a GSe autókban a komfort és a sportos vezetési tulajdonságok egyensúlyát kínálják, környezettudatos tiszta működés mellett. 225 LE-s (165 kW) teljesítményével és 360 Nm-es forgatónyomatékával az Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe rugalmasságban, gyorsulásban és végsebességben is kategóriája élvonalába tartozik.

Az Astra család többi tagjához viszonyítva a GSe-k nem csak agilisabbak, de pontosabban is vezethetők; kormányzásuk, felfüggesztésük és fékrendszerük gyorsan és kiszámíthatóan reagál a vezető minden utasítására. A sportos vezethetőség érdekében a GSe modellek újrahangolt futóművének hasmagasságát 10 mm-rel csökkentették.

A kormányzás sportos hangolása egyedi GSe jellemző, ugyanakkor a rugózás és a hidraulikus lengéscsillapítók speciális beállítása nem csak a dinamikus vezethetőséget, de a kényelmet is szolgálja. A lengéscsillapítók a KONI FSD (Frequency Selective Damping: frekvenciafüggő csillapítás) nevű rendszerét használják; más-más csillapítási karakterisztika tartozik a magas, illetve az alacsony frekvenciájú rezgésekhez. A GSe modellek ESP beállításai szintén egyediek, a rendszer beavatkozási határát magasabbra emelték, hogy működése jobban illeszkedjen a dinamikus vezetési szokásokhoz.

Kívülről a tisztán elektromos Manta GSe tanulmányautóról ismerős különleges vonalú, 18 colos kerekek és az egyedi első lökhárító is erősíti a dinamikus karaktert. Az utastérben az Alcantara huzatú, AGR minősítésű első sportülések az egyedi GSe-elemek.

Az Opel “GSe” jelölése korábban hagyományosan a “Grand Sport Einspritzung” kifejezést rövidítette, például az Opel Commodore GS/E és az Opel Monza GSE típusokon. Ma a GSe azonban már az Opel csúcskategóriás sportos almárkája, így a rövidítés jelentése kifejtve “Grand Sport electric”.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/