/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Guiness-rekorder gumiabroncs a Continentaltól

2007. június 29. 12:43   |   Autoblog
címkék:  

A Continentalt hivatalosan is elismerték a világ leggyorsabb gumiabroncsának gyártójaként. A Guiness Book of Records által hitelesített, leggyorsabb szériagyártású gumiabroncs a ContiSportContact Vmax lett, amit 360 km/óráig kalibráltak. Az abroncs azonban még ennél nagyobb sebességeket is elvisel, hiszen Jan Fatthauer, a 9ff tuningcég tulajdonosa tuningolt Porschéjával 2004. decemberében 388 km/órás sebességi világrekordot állított fel a Nardo-i versenypályán. Szintén ContiSportContact Vmax gumikon futott a rekorder 9ff Porsche turbo cabrio is, mellyel Fatthauer 2006 októberében 381 km/órát ért el. Persze, mindenki tudja, hogy a Bugatti Veyron 407 km/órára képes, de ez még nem hivatalos sebességi rekord. A 9ff ráadásul építi legdurvább autóját, a GT9-et, mellyel nem titkolt célja a Veyron nem hivatalos lealázása (409 km/óra).Forrás: www.conti-online.com


A Continentalt hivatalosan is elismerték a világ leggyorsabb gumiabroncsának gyártójaként. A Guiness Book of Records által hitelesített, leggyorsabb szériagyártású gumiabroncs a ContiSportContact Vmax lett, amit 360 km/óráig kalibráltak. Az abroncs azonban még ennél nagyobb sebességeket is elvisel, hiszen Jan Fatthauer, a 9ff tuningcég tulajdonosa tuningolt Porschéjával 2004. decemberében 388 km/órás sebességi világrekordot állított fel a Nardo-i versenypályán. Szintén ContiSportContact Vmax gumikon futott a rekorder 9ff Porsche turbo cabrio is, mellyel Fatthauer 2006 októberében 381 km/órát ért el. Persze, mindenki tudja, hogy a Bugatti Veyron 407 km/órára képes, de ez még nem hivatalos sebességi rekord. A 9ff ráadásul építi legdurvább autóját, a GT9-et, mellyel nem titkolt célja a Veyron nem hivatalos lealázása (409 km/óra).

Forrás: www.conti-online.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/