/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Guinness-rekordot döntött egy hibrid Toyota

2022. november 30. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Mi a közös a Toyota Le Mans-i versenyautójában és a márka elsőkerék-hajtású hibrid zászlóshajójában? Nos, mindkettő egy 24 órás sportesemény kapcsán írta be magát a Guinness világrekordok könyvébe.

toyota_avalon_limited_hybrid_2

Egy nap leforgása alatt közel 3500 kilométert tett meg egy Toyota Avalon, és ezzel beautózta magát a Guinness világrekordok könyvébe. A Toyota Camry nagy testvérének hibrid hajtáslánccal szerelt kivitele egy kínai tesztpályán döntötte meg a rekordot. Az autó 24 órán át körözött a zárt pályán, csak tankolni, illetve sofőrt cserélni állt meg. A rekordkísérletben részt vevő hét profi pilóta 144,4 km/óra átlagsebességgel teljesítette az embert és gépet próbáló kihívást, így végül amikor letelt a kiszabott idő, 3465 kilométert és 471 métert tettek meg.

Ez jóformán méterre megegyezik az észak-norvégiai Tromsø és Budapest közötti távolsággal (3466 km), de közúton az iraki Bagdad is csak néhány kilométerrel van messzebb a magyar fővárostól (3498 km), mint amekkora távot 24 óra alatt megtettek a Toyota-csapat tagjai. Az Avalont a pilóták és a kisegítő személyzet felkészültsége mellett a Toyota hibridek két eredendő tulajdonsága segítette hozzá a Guinness-rekordhoz: az egyik a felülmúlhatatlan megbízhatóság, a másik pedig a rendkívüli takarékosság.

A 24 órás futam népszerű kihívásnak tűnik a Toyota berkeiben: 2017-ben Kamui Kobayashi, a Toyota Gazoo Racing pilótája a Le Mans-i 24 órás futamon új sebességi körrekordot (251,89 km/óra) állított fel a ToyotaTS050 Hybrid versenyautóval. Ugyanaz a típus két évvel később ugyanitt egy másik csúcsot döntött meg, amikor volánjánál Mike Conway pilótával 3 perc 17,297 másodperc alatt tett meg egy kört.

schmidauto

24 óra alatt közel 3500 kilométert megtenni: embert próbáló teljesítmény. De akkor mit mondjunk Emil és Liliana Schmid utolérhetetlen bravúrjáról: a svájci pár 1984. október 18-án indult el világ körüli útjára, és legutóbbi információink szerint még mindig nem tértek haza. A Guinness világrekordok könyvében 2017 áprilisában jegyezték be őket: ekkor 33 év alatt 741 065 (a mai napig 781 ezer) kilométert tettek meg, és 186 országot kerestek fel 60-as szériájú Toyota Land Cruiserükkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/