/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az összes autógyártó leállítja a termelést Európában

2020. március 18. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

A koronavírus egyre erőteljesebb terjedése miatt a legtöbb gyártó ideiglenesen felfüggeszti a jármű- és motorgyártást a kontinentális európai üzemeiben. A felfüggesztés várhatóan több hétig tart majd.

A létesítmények működését a koronavírus eddig korlátozottan befolyásolta, a járvány mégis példátlan hatással van az alkalmazottakra, márkakereskedőkre, a beszállítókra és vásárlókra, illetve az egész európai társadalomra. A krízis drámai hatást gyakorol az európai piacra és a beszállítói iparágra. A nemrégiben több ország által is bevezetett intézkedések, amelyek korlátozzák az alapvető utazási és személyes kapcsolattartási lehetőségeket, és bizonyos országokban az áruk szállítását együttesen teszik indokolttá, hogy ideiglenesen felfüggesszék a gyártási tevékenységet.

A gyártóüzemekbe irányuló alkatrész-beszállítás egyre szakadozottabbá vált az elmúlt időkben, a járműértékesítés pedig az egész iparágban csökkent, mivel a márkakereskedéseket több országban is arra kötelezték, hogy ideiglenesen zárjanak be. Ugyanakkor a járművek javítása fontos társadalmi igény, ezért a márkaszervizek az egész kontinensen továbbra is elvégzik az alapvető karbantartásokat és javításokat.

A Ford esetében például a németországi Kölnben és Saarlouisban, illetve a romániai Krajovában március 19-től, csütörtöktől áll le ideiglenesen a termelés. A Ford spanyolországi Valencia összeszerelő üzeme és motorgyára már március 16-tól, hétfőtől ideiglenesen felfüggesztette a termelést.

A Volkswagen a koronavírus-válság miatt ugyancsak e hét csütörtökön felfüggeszti a termelést európai gyáraiban. Az üzemek kezdetben várhatóan két hétre bezárnak. Emellett a vállalat étkezdéit, önkiszolgáló üzleteit, kávézóit, bisztróit, éttermeit és vendéglátóipari szolgáltatásait is bezárják. Általános elvként az összes találkozót Skype-on vagy videón keresztül tartják meg.

A koronavírus-járvány európai súlyosbodása, valamint ennek társadalmi és gazdasági hatásai miatt a Toyota is legtöbb európai gyártóüzemében határozatlan időre felfüggeszti a termelést.

Bizonytalanná váltak a rövid távú értékesítési kilátások, már a logisztikai és beszállítói láncok nehézségei is érezhetőek és ezek a nehézségek tovább fognak erősödni az elkövetkezendő hetekben. A Toyota ezért úgy döntött, hogy március 18-tól további rendelkezésig felfüggeszti a termelést európai jármű, motor és sebességváltó gyártó üzemeinek többségében.

A társadalom szempontjából fontos folyamatok, mint például az ügyfélautók szervizalkatrészeinek folyamatos biztosítása továbbra is működni fog. Az értékesítési tevékenység (márkakereskedői értékesítés és szerviz) az egyes országok helyzetének függvényében alakul. Valamennyi márkakereskedő elérhető marad elektronikus kommunikáción vagy telefonon keresztül az ügyfelek részére.

A Honda ugyancsak ma tájékoztatta a dolgozóit, beszállítóit és egyéb partnereit, hogy a Swindonban lévő gyárában ideiglenesen fölfüggeszti a termelést a koronavírus okozta világjárvány miatt. A jelenlegi szándék szerint április 6-án indítják újra a Civic gyártósorát, abban az esetben, ha a kormány és az egészségügyi hatóság másképpen nem dönt; valamint ezt a piaci ellátási feltételek is lehetővé teszik, mivel jelenleg is ellátási gondokkal küzd a gyár.

Legelőször az olaszországi gyárak álltak le, így a Fiat, a Maserati, a Ferrari és a Lamborghini gyártósorai is megálltak. A hét végétől a Porsche zuffenhauseni és lipcsei gyárában is leáll a termelés, első ütemben két hétre.

Leállnak a hazai nagy autógyártók is. Az Audi Hungaria, az Opel Szentgotthárd és a Magyar Suzuki után a Mercedes-Benz is bejelentette a leállást. A tervek szerint két hétig függesztik fel a munkát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/