/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyári tuningot kapott a Lexus LC kabrió

2020. július 10. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

Nem lopják a napot a Toyota Racing Development részleg tervezői: alig, hogy megjelent a piacon a Lexus LC Convertible, máris bemutatták a vászontetős luxusautóhoz tervezett aerodinamikai és optikai kiegészítőket.

Nehéz helyzetben van az LC pozicionálásakor a Lexus. Legyen szó a klasszikus kupéról vagy a frissen bevezetett, vászontetős kabrió variánsról, szobor szépségű arányaival könnyed, kecses luxusautónak tűnik a modell. Ugyanakkor, ha beindul az eredetileg vérbeli sportmodellekhez fejlesztett, ötliteres V8-as szívómotor, és kifinomult futóművén mozgásba lendül a kétajtós típus, olyan menetdinamikával szórakoztat, amely méltó az LFA hagyatékához.

Aki ezt a kettősséget autója megjelenésében is szerette volna érvényre juttatni, nem volt egyszerű dolga. A Lexus gyári dizájnja ugyanis inkább az eleganciát hangsúlyozza, míg a független tuningműhelyek túlságosan is a sportosságra fókuszálnak. Az egyensúlyt most a Toyota Racing Development (TRD) teremtette meg: a cégcsoport optikai kiegészítőkre szakosodott részlege olyan aerodinamikai csomagot állított össze, amely a túlzásokon innen, de a visszafogottságon túl – egyszóval pontosan az optimális középvonalon – helyezi el a Lexus LC kabriót.

Az egyedi kötények, szoknyák és légterelők tagadhatatlanul látványosabbá teszik az autót, akár a karosszéria árnyalatára fényezve rendelik meg azokat, akár kontrasztos fekete kivitelben szerelik fel őket az autóra. Érdemes mégis csomagban megvásárolni és alkalmazni ezeket az elemeket, mert többek egyszerű dekorációnál.

Valós aerodinamikai hatású kiegészítőkről van ugyanis szó, amelyek nem csupán áramvonalasabbá és csendesebbé teszik az autót, hanem a fokozott menetstabilitáshoz is hozzájárulnak. Persze ennek ára van: az első lökhárító alsó peremére illesztett kötény mintegy 30 milliméterrel csökkenti az autó szabad hasmagasságát, így használata parkolásnál különös figyelmet igényel.

A csomag legizgalmasabb, egyszersmind legnagyobb kompromisszumot igénylő eleme a kabrió hátsó ülései fölé beépíthető (így az LC-t kétszemélyessé redukáló) dupla burkolat, amely amellett, hogy az egzotikus barchetták és spyderek világát idézi, a légörvényeket is hatékonyan mérsékli az utastérben. A készletet háromféle kovácsolt könnyűfém keréktárcsa teszi teljessé, azok pedig, akik nem ragaszkodnak a harmonikus megjelenéshez, a japán tuningkultúra legmélyebb bugyrait idéző hátsó szárnnyal is felszerelhetik az LC-t.

A TRD a japán piacra fejlesztette és ott is forgalmazza az optikai csomagot, azok exportmodellekre történő felszerelése esetén nem vállal garanciát a tökéletes illeszkedésre és aerodinamikai teljesítményre. Megfelelő igény esetén azonban idővel Európában is megjelenhetnek ezek az áramvonalidomok.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/