/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyári fotókon a Mazda futurisztikus tanulmánya

2008. január 04. 14:31   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda csak a Detroiti Autószalonon szerette volna lerántani a leplet új tanulmányáról, néhány kép azonban idő előtt kiszivárgott a Furai-ról.

A Nagare, Ryuga, Hakaze és Taiki tanulmányautók után a mazda következő meghökkentő alkotása a Furai, melyet a japán gyártó az új RX-8-cal egyetemben a Detroiti Autószalonon (2008. január 13-27.) szeretett volna megmutatni a nagyközönségnek. Szinte természetesen hiba csúszott a számításokba, így már jóval a kiállítás megnyitója előtt tudunk mutatni néhány képet a sportkocsiról. 

A Furai Concept a Nagare dizájn filozófia újabb szintjét képviseli. A kocsi egy amerikai Le Mans szériás versenyautón (ALMS), konkrétan a Courage C65-ön alapul, mely 2005-ben szerepelt a sorozatban. Erőforrása egy háromtárcsás Wankel-motor 450 lóerős teljesítménnyel, üzemanyaga a British Petroleum (BP) által előállított E100-as tiszta bioetanol. A Furai-t a Mazda dél-kaliforniai stúdiója tervezte az észak-amerikai formatervezési igazgató, Franz von Holzhausen irányítása alatt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/