/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Győrben leleplezték az új Cupra Terramart

2022. december 12. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Győrben, az Audi Hungaria gyárának 200 munkavállalója előtt a Cupra leleplezte első villamosított szabadidő-autóját, az új Terramart. Ez az ország egyik legjelentősebb ipari térségében elhelyezkedő üzem gyártja majd az új típust az Audik mellett. Az eseményen a munkavállalók testközelből tekinthették meg a járművet, amelyet 2024-től kezdődően ők maguk gyártanak majd.

CUPRA-unveils-the-CUPRA-Terramar-to-the-Audi-Hungaria-employees-who-will-be-involved-in-its-production_06_HQ (1)

„Lázadók vagyunk egy nagyszerű elképzeléssel és a szokványostól eltérő gondolkodásmóddal, s közösen nagy dolgokat viszünk majd véghez” – mondta Wayne Griffiths, mielőtt leleplezte a Cupra Terramart. „Ez a modell ötvözi az érzelmeket, a menőséget és a sportosságot az elektromos hajtással, és az Európában egyik leggyorsabban növekvő szegmens, a szabadidő-autók piaca felé mozdít el bennünket.”

Miután a Cupra elnök-vezérigazgatója leleplezte az autót és látta a munkavállalók bámulatos reakcióit, közvetlenül szólította meg őket, hogy üdvözölje a csapatot a Tribe közösségében: „Önökkel, az Audi Hungaria Cupra Tribe közösséggel együtt gyártjuk majd ezt az egyedülálló hőst, amely tökéletesen tükrözi a Cupra génjeit.”

A Cupra Terramar gyártása Győrben „a SEAT S.A. és az Audi közötti erős kapcsolat kiterjesztésének egy módja, a Volkswagen-csoporton belüli szinergiák új példája” – mondta Wayne Griffiths. Már jelenleg is az Audi Hungaria gyártja a Formentor VZ5, a Cupra legsikeresebb autója öthengeres motorjait. Az idén több mint 80 ezer példányban kiszállított Formentor típust a SEAT martorelli üzemében gyártják, ahol az Audi A1 is készül.

Sportos, érzelmes szellemiségével a Cupra Terramar a márka első villamosított szabadidő-autója, amelyet arra terveztek, hogy kiemelkedjen az Európában robbanásszerűen növekvő kategóriából. A 4,5 méter hosszú jármű a merész arányokat ütős, Cupra-géneket hordozó formai elemekkel ötvözi, hosszú motorházfedele és „cápaorra” az elszánt győzni akarását mutatja minden pillanatban. A tervek szerint 2024-ben piacra kerülő új hős belső égésű motorokkal és külső forrásról tölthető, körülbelül 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínáló, új generációs hibrid hajtásláncokkal is elérhető lesz. Névválasztása Terramar, Sitges (Spanyolország) városa előtt tiszteleg, ahol a márka útjára indult közel öt évvel ezelőtt. Ez a típus a Cupra 2025-ig terjedő villamosítási stratégiájának része, két további elektromos jármű, az UrbanRebel és a Tavascan mellett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/