/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Gyorsan kilábalt a Daimler a válságból

2010. július 17. 13:31   |   MTI
címkék:  

A Daimler német autógyártó társaság több mint 2 milliárd eurós nyereséget ért el az idei második negyedévben, az egy évvel korábbi 1 milliárdos veszteség után.

Az egyebek között a Mercedes, a Smart és a Maybach márkájú kocsikat gyártó cég gyorsjelentése szerint a kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 2,1 milliárd euró volt az április-júniusi időszakban. A bevétel az egy évvel korábbi 19,6 milliárd euróról 25,1 milliárdra nőtt.

A társaság, amely Kecskeméten gyárat épít, főként a Mercedes luxusautók iránt Kínában és az Egyesült Államokban megugrott kereslet hatására javította eredményét. A nyereség főként a személygépkocsi-eladások bővüléséből származik, a személyautó-üzletág 1,4 milliárd eurós nyereséggel zárta a második negyedévet, szemben az előző év azonos időszaki 304 millió eurós veszteséggel. Nyereséges volt a haszongépjármű-üzletág is, amely az egy évvel korábbi 508 millió eurós veszteség után 300 millió eurós profitot könyvelhetett el.

A második negyedévre vonatkozó részletes adatokat július végén teszik közzé, azonban az előzetes jó eredmény miatt már most valószínű, hogy tovább emelik a 2010-re vonatkozó, előzőleg több mint 4 milliárd eurós nyereségre vonatkozó előrejelzésüket – jelentette be a cég.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/