/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ha nyersz a lottón, megveheted ezt a Toyotát

2022. december 21. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota Gazoo Racing, a Toyota aranykorát élő motorsport tevékenységéért és a japán autógyártó sportautóiért felelős versenyistállója a szerencsére bízza Japánban, hogy ki viheti haza az első GR Corolla modelleket. Sorsolással döntik el, hogy kik lehetnek azok a szerencsések, akik hozzájuthatnak majd a GR Corolla Morizo Edition és a GR Corolla RZ első példányaihoz.

Amikor június 1-jén bemutatták a GR Corolla RZ-t, a Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a modellt a Toyota márkakereskedéseken keresztül egész Japánban értékesítik majd. A folyamatos koronavírus fertőzések és a félvezetőhiány azonban arra késztette a döntéshozókat, hogy az első 500 darab tekintetében online sorsolásra kerüljön sor, míg a további értékesítésekről a gyártás helyzetének folyamatos monitorozása során döntenek. A GR Corolla Morizo Edition esetében – amely egy kétüléses, vezetési élményre kihegyezett verzió – 70 darab megvásárlásának lehetőségét sorsolják majd ki a Japánban országszerte megtalálható GR Garage kereskedésekben megvásárolt lottójegyek birtokosai között.

A Corolla egy olyan modell, amelyet sokan az általa nyújtott vezetési élmény miatt szeretnek, amint azt olyan eredmények is bizonyítják, mint az 1973-ban a Toyota első Rali Világbajnoki győzelmét szerző TE25 Corolla, vagy éppen a Corolla Levin, amely 1975-ben nyerte meg az 1000 Lakes Rallyt. A GR Corolla fejlesztése a Toyota elnöke, Akio Toyoda azon erős vágyából fakadt, hogy „a sok vásárló által kedvelt Corolla semmiképpen ne váljon egyszerű árucikké”, és hogy „hozzanak vissza egy olyan Corollát, amely magával ragadja az ügyfeleket”.

A GR Yarisban található 1,6 literes, soros háromhengeres turbómotor megerősített változatát mindkét kivitel megkapta, robusztusabb dugattyúkkal a nagy nyomaték és teljesítmény kezelése érdekében, valamint központilag elhelyezett kipufogódobbal. A csúcsteljesítmény 304 lóerő. Ugyancsak mindkét változatba bekerült a GR Yarisban is megtalálható GR-FOUR 4WD rendszer, amelyet a hidrogénmotoros Corolla fejlesztésével optimalizálták, hogy megfeleljen a GR Corolla kívánalmainak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/