/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamarosan érkezik az új BMW 4-es kupé

2020. április 29. 20:10   |   Autoblog
címkék:  

A legkeményebb versenypályák és a legváltozatosabb tesztlétesítmények után a tervezőmérnökök most a München-környéki országutakon és autópályákon finomhangolják a kétajtós prémium modell előszériás példányait. Az innovatív hajtáslánc-koncepció és a típusspecifikus futómű-technológia párosával felvértezett új 4-es BMW minden eddiginél intenzívebb vezetési élményt ígér.

Ahogyan hajtáslánca és formanyelve, úgy az új BMW 4-es Coupé futómű-technológiája is minden eddiginél egyedibb konstrukció. A karosszéria arányai és aerodinamikai tulajdonságai, illetve az új 4-es BMW tengelyek közötti terhelés-elosztása ideális műszaki alapot teremt a sportos menetdinamikát ígérő futómű-technológia innovációinak. A nóvum még az új BMW 3-as limuzinnal összemérve is látványos eredményeket produkál: légellenállási együtthatója például további 0,015-tel csökkent, miközben magassága 57 milliméterrel, súlypontja pedig 21 milliméterrel lentebb került.

Mindehhez az első tengely végein nagyobb dőlésszögek, a hátsó tengelyen pedig 23 milliméterrel szélesebb nyomtáv társul. A prémium középkategória etalonjaként ismert sportlimuzin rendkívüli menettulajdonságokkal büszkélkedhet, az új 4-es BMW azonban mind agilitás, mint oldalirányú gyorsulás szempontjából fölé helyezi a mércét. A tervezőmérnökök a rugóút-szinkronizált aktív lengéscsillapítókat még sportosabbra hangolták. A kormányzás precizitását és azonnali visszajelzéseit egyedi toronymerevítők és a tűzfal egyedi megerősítése optimalizálja, az egyenesfutás és az oldalirányú gyorsulás stabilitását pedig a hátsó tengely köré épített extra segédkeret fokozza.

Az új BMW 4-es kupé kategóriaetalon menetdinamikai tulajdonságait a technológiai újítások mellett egy új csúcsmodell is nyomatékosítja: a BMW M440i xDrive Coupé vérbeli BMW M modellként ünnepli világpremierjét, motorházteteje alatt egy 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral, valamint egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és egy második akkumulátorral dolgozó mild-hibrid technológiával. Utóbbi legfőbb előnye, hogy a hajtáslánc még tovább növelt hatékonysága mellett padlógázra 11 lóerő teljesítmény-többlettel toldja meg a belsőégésű erőforrás maximális teljesítményét.

A BMW M440i xDrive Coupé egy nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül juttatja teljesítményét az aszfaltra, a minden vezetési szituációban tökéletes teljesítmény-elosztásról pedig a BMW M sport differenciálmű gondoskodik. Kanyarodás közben az elektromos motor záró funkciója folyamatosan szabályozza az adott tengely ívbelső és ívkülső kerekének forgási sebességét, hogy minden kanyart optimális tapadással és teljes kontroll alatt lehessen bevenni. A BMW M440i xDrive Coupé tökéletes irányíthatóságához az egyedileg hangolt futómű, az extrém erős BMW M sport fékrendszer és az eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák is nagymértékben hozzájárulnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/