/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hamilton már megbékélt „az ellopott” 2021-es címmel

2024. április 02. 10:53   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton ismét kijelentette, hogy szerinte “kirabolták” a 2021-es Abu-Dhabi Nagydíjon, miközben megosztott egy “igazán szép” pillanatot is abból a vitatott napból.

Jól dokumentált, mi történt a 2021-es szezonzárón Hamilton, Max Verstappen és Michael Masi korábbi versenyigazgatója körül.

Utóbbiról úgy ítélték meg, hogy „emberi hibát” követett el az FIA utólagos vizsgálata nyomán, ami végül példátlan módon a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címébe került Hamiltonnak.

Annak ellenére, hogy rendkívüli körülmények között vesztette el a bajnokságot, Hamilton komoly példát mutatott azzal, hogy odament és gratulált Verstappennek, aki ezzel megszerezte első világbajnoki címét. A britet látták, amint az édesapja vigasztalja.

Hamilton részletesen beszámolt arról, hogy mi történt azon a napon, amely a “legjobban fájt”, és milyen különleges volt számára, hogy édesapja mellette volt támogatásként.

„Kiraboltak? Nyilvánvalóan” – mondta Hamilton a GQ Sportsnak. – “Úgy értem, mindenki ismeri a történetet. De azt hiszem, ami abban a pillanatban igazán szép volt, amit magammal viszek, az az édesapám jelenléte, aki mellettem volt, és együtt mentünk keresztül az életnek ezen a hatalmas hullámvasútján, hullámvölgyén” – mondta a Mercedes versenyzője.

„És azon a napon, amikor a legjobban fájt, ott volt velem az édesapám, aki úgy nevelt, hogy minden helyzetben álljak fel, és húzzam ki magam. Így nyilván odamentem gratulálni Maxnek, de nem vettem észre, hogy ennek mekkora hatása lesz később, de nagyon is tudatában voltam annak, hogy egy mini-én néz éppen engem a tévében. Ez az életem egyik meghatározó pillanata” – folytatta.

“Nem tudtam, hogyan fogják érzékelni. Nem képzeltem el. De határozottan tisztában voltam vele: A következő 50 méteren, amit megteszek, ott most vagy a földre zuhanok és meghalok, vagy pedig felemelkedek” – mondta Hamilton.

Az a 2021-es szezonzáró futam továbbra is az egyik legellentmondásosabb a sportág történetében, miközben rendszeresen sugároznak róla felvételeket.

Hamilton még mindig érzi a 2021-es bajnoki cím elvesztésének fájdalmát, valahányszor megtekint egy felvételt a versenyről, bár mostanra legalább el tudta fogadni a történteket.

„Ha látok belőle egy felvételt, akkor továbbra is érzem a fájdalmat, de már meg vagyok vele békélve”– magyarázta Hamilton.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/