/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hans Zimmer komponálja az elektromos BMW modellek hangzását

2021. május 21. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW és az Oscar-díjas zeneszerző, Hans Zimmer együttműködése új, jellegzetes hangzásvilággal ruházza fel a BMW i4 tisztán elektromos meghajtású Gran Coupét és BMW M testvérmodelljét, valamint a BMW iX technológiai zászlóshajót.

A BMW IconicSounds Electric jövőbe mutató akusztikai portfóliója összetéveszthetetlen hangélménnyel fokozza a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek vezetési intenzitását. Hans Zimmer zeneszerző és Renzo Vitale zeneművész, a BMW Group modelljeinek hangzását összeállító részleg kreatív igazgatója most a tisztán elektromos meghajtású BMW M modellek számára is egy új, jellegzetes hangzásvilágot álmodott meg.

Hans Zimmer korábban a hálózatról tölthető BMW modellek menetkész állapotát jelző inspiráló hangzáson is együtt dolgozott a gyártóval. Az együttműködés következő lépése a BMW iX és a BMW i4 menethangjainak kifejlesztése, valamint a hangzás megkomponálása a BMW i4 M-specifikus testvérmodellje számára.

Csendességével az elektromos mobilitás a menetkomfort magasabb szintjét váltja valóra, a vezetés élményének intenzitása azonban csökken. Itt kerül előtérbe a BMW IconicSounds Electric, amely mindegyik érzékszervre hatva fakaszt mosolyt a bajor prémiummárka azon ügyfeleinek arcára, akik a vezetés színtiszta élményét keresik. Ezt a jövőben tökéletesen megkomponált akusztikai aláfestés kíséri, a gázpedál minden érintésére. Miként a vezetési üzemmódok, úgy a hozzájuk társított hangzásvilágok is gombnyomással igazíthatók lesznek az adott vezetési szituációhoz, illetve a BMW ügyfelének személyes preferenciáihoz.

Alapbeállításként a BMW IconicSounds Electric egy könnyedén kiismerhető hangzásvilágot társít a tisztán elektromos meghajtású BMW modellekhez. Comfort vezetési üzemmódba kapcsolva a BMW i4 utasterébe pihentető, kellemes atmoszféra költözik, a gázpedálra lépve azonban a hangzás tökéletesen követi a sofőr vezetési stílusát: a hangzás intenzitása a teljesítmény és a sebesség fokozásával párhuzamosan nő. Sport vezetési üzemmódban még határozottabb és még erőteljesebb az élmény, a hangzás minden pillanatban az adott vezetési szituációhoz igazodik. A technológia ezredmásodpercenként figyeli a hajtáslánc működését, így a gyorsulást, a terhelésváltásokat és a visszatáplálásokat is megfelelő hangaláfestéssel fűszerezi meg. ECO PRO vezetési üzemmódban azonban a hangzás is teljesen elnémul.

A Hans Zimmer nevével fémjelzett menethangokat várhatóan 2022-től élhetik át az ügyfelek a BMW i4 és a BMW iX volánja mögött. A BMW IconicSounds Electric a BMW iX modellben az alapfelszereltség része, míg a BMW i4 modellhez extrafelszerelésként választható. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések ugyanakkor azt is lehetővé teszik, hogy a BMW ügyfelei a korábbi gyártású elektromos autókat is felvértezzék a jövőbe mutató hangzásvilág néhány részletével.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/