/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Harminc darab készül a csúcs-McLarenből

2012. november 20. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Harminc darabos limitált sorozatot készít a McLaren az MP4-12C szuper-sportkocsiból. A 12C GT Can-Am Edition Bruce McLaren és Denny Hulme, a Can-Am versenysorozat néhai bajnokai előtt tiszteleg.

A McLaren versenyautó-építő részlege, a GT által gyártott 12C Can-Am Edition a „legnagyszerűbb pályaautó”, ugyanis bárhol el lehet majd vele indulni, nem úgy, mint az alapjául szolgáló GT3 versenygéppel. Mindegyikbe a cég 3,8 literes duplaturbós V8-asát szerelik, amely 600 helyett 630 lóerőt ad le.

A Can-Am Edition megjelenése igencsak harcias, ami a különleges, 30 százalékkal nagyobb leszorító erőt termelő „áramvonal” csomagnak köszönhető. A vasalódeszka méretű hátsó szárny, a brutális sárvédő szélesítések és a karbon első splitter drámai megjelenéssel ruházzák fel a McLarent. A GT3 verziótól emellett a több karbon elem is megkülönbözteti az autót. A kerékjáratokat fekete selyemfényű, kovácsolt versenyfelnik töltik ki.

A 12C GT Can-Am Editionbe ezen kívül egy FIA-homológ bukóketrecet, hatpontos övekkel felszerelt versenyüléseket, továbbá egy GT3 kormányt is építettek, amelynek a fogását és alakját a McLaren MP4-24 Forma 1-es versenyautóból vették át. Ezen kívül, a Can-Am kiadás szénszálas műszerfalába egy, a motorsportban alkalmazott légkondicionáló rendszert integráltak.

A McLaren 12C GT Can-Am Editionből 30 darabot készítenek, ami már önmagában garantálja a súlyos árcédulát. A versenyautó 375 ezer angol fontba kerül (több mint 130 millió forint), így ez az eddigi legdrágább MP4-12C modell. A gyártás jövő márciusban veszi kezdetét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/