/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Három évtizedes csúcson a Magyar Suzuki

2019. augusztus 04. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Magyar Suzuki Zrt. 27 éves fennállásának legerősebb értékesítési hónapját zárta. Júliusban 3944 új Suzuki autót helyeztek forgalomba, ezzel pedig rekord, 25,8 százalékos piaci súllyal a Magyar Suzuki volt az egyedüli, kétszámjegyű részesedést felmutató szereplője a hazai személygépjármű-piacnak.

A júliusban itthon regisztrált személyautók 21,4 százalékát tette ki a japán vállalat esztergomi üzemében készülő Vitara és SX4 S-Cross. A két modell hónapok óta felváltva vezeti a hazai eladási statisztikákat. A magyar piac harmadik legnépszerűbb Suzuki típusa, a Swift sem panaszkodhat, 338 darabot regisztráltak belőle júliusban. 2019 első hét hónapját vizsgálva a teljes gépjármű-értékesítés 17,41 százaléka a márka modelljei közül került ki.

A Datahouse újautó-eladási statisztikái alapján 2019 júliusában Magyarországon 3944 Suzuki személygépkocsit regisztráltak, ami az összes forgalomba helyezett személyautó – 15 284 darab – 25,8 százaléka. A márka magyarországi piaci részesedése a júniusi 19,3 százalékról közel 6,5 százalékkal emelkedett mindössze egy hónap alatt.

A 2015 óta Esztergomban gyártott és tavaly ősszel megújult Vitara, amelyből már több mint félmilliót készítettek Magyarországon, 32,36 százalékos részesedéssel vezeti a kompakt SUV kategóriát és ezzel együtt a személyautók mezőnyét is. A modellből 2019 január 1. és július 31. között összesen 6956 darabot regisztráltak.

Júliusban minden harmadik, magánszemélyek részére forgalomba állított autó Suzuki volt. A magánvásárlók körében az első hét hónapot tekintve pedig a regisztrált új személyautók 27 százaléka volt Suzuki modell. Ez azt jelenti, hogy 9748 eladott személygépjárművel a márka volt a privát vásárlók leggyakoribb választása.

A teljes személyautó-piac TOP 3 modellje között a második helyet foglalja el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-Cross. A Vitara a legnépszerűbb az alsó-középkategóriában, júliusban azonban S-Crossból adtak el a legtöbbet, 1415 darabot, amely az összes értékesített kompakt modell (4511 db) 31,36 százaléka.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/