/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Három évtizedes csúcson a Magyar Suzuki

2019. augusztus 04. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Magyar Suzuki Zrt. 27 éves fennállásának legerősebb értékesítési hónapját zárta. Júliusban 3944 új Suzuki autót helyeztek forgalomba, ezzel pedig rekord, 25,8 százalékos piaci súllyal a Magyar Suzuki volt az egyedüli, kétszámjegyű részesedést felmutató szereplője a hazai személygépjármű-piacnak.

A júliusban itthon regisztrált személyautók 21,4 százalékát tette ki a japán vállalat esztergomi üzemében készülő Vitara és SX4 S-Cross. A két modell hónapok óta felváltva vezeti a hazai eladási statisztikákat. A magyar piac harmadik legnépszerűbb Suzuki típusa, a Swift sem panaszkodhat, 338 darabot regisztráltak belőle júliusban. 2019 első hét hónapját vizsgálva a teljes gépjármű-értékesítés 17,41 százaléka a márka modelljei közül került ki.

A Datahouse újautó-eladási statisztikái alapján 2019 júliusában Magyarországon 3944 Suzuki személygépkocsit regisztráltak, ami az összes forgalomba helyezett személyautó – 15 284 darab – 25,8 százaléka. A márka magyarországi piaci részesedése a júniusi 19,3 százalékról közel 6,5 százalékkal emelkedett mindössze egy hónap alatt.

A 2015 óta Esztergomban gyártott és tavaly ősszel megújult Vitara, amelyből már több mint félmilliót készítettek Magyarországon, 32,36 százalékos részesedéssel vezeti a kompakt SUV kategóriát és ezzel együtt a személyautók mezőnyét is. A modellből 2019 január 1. és július 31. között összesen 6956 darabot regisztráltak.

Júliusban minden harmadik, magánszemélyek részére forgalomba állított autó Suzuki volt. A magánvásárlók körében az első hét hónapot tekintve pedig a regisztrált új személyautók 27 százaléka volt Suzuki modell. Ez azt jelenti, hogy 9748 eladott személygépjárművel a márka volt a privát vásárlók leggyakoribb választása.

A teljes személyautó-piac TOP 3 modellje között a második helyet foglalja el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-Cross. A Vitara a legnépszerűbb az alsó-középkategóriában, júliusban azonban S-Crossból adtak el a legtöbbet, 1415 darabot, amely az összes értékesített kompakt modell (4511 db) 31,36 százaléka.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/