/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Három Lada is ledöglött az autótolvaj alatt

2018. szeptember 22. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy orosz autótolvaj egymás után háromszor próbált meg Ladát eltulajdonítani, azonban a sikeres indítást követően előbb-utóbb mindegyik orosz szedán bemondta az unalmast. Végül a rendőrök kapták el a pórul járt bűnözőt, így a Lada tulajok végre nyugodtan alhatnak.

Míg Angliában például a Mercedes-Benz C-osztály a legnépszerűbb a tolvajok körében, addig az oroszok jó hazafiak lévén inkább saját termékeiket lopják.

Például a Lada autógyár különböző portékái igen népszerűek kortól, állapottól és típustól függetlenül. Legutóbb azonban egy öregebb modelleket „gyűjtő” 22 éves férfit tréfált meg egymás után három példány szeptember 11. és 15. között.

Az első két modell a 2106-os (Zsiguli) volt, ám mindkettő leállt nem sokkal a lopást követően. Végül a zártöréses, drótokat összepödrő módszerrel eltulajdonított harmadik Lada, nevezetesen egy 1500-as okozta a tolvaj vesztét, amely ugyancsak ledöglött út közben, ám ekkor már a rendőrök „segítettek” pórul járt emberünknek, aki így a bíróság előtt felelhet majd tetteiért – ráadásul korábbi tevékenységeiből kifolyólag betöréses lopás miatt is elítélhetik.

A Lada 1500-as (orosz nevén VAZ 2103) egyébként a Fiat 124 Special édestestvére, 1973-ban mutatták be, s 1451 köbcentis benzinmotorja 75 lóerő mellett 106 Nm-t képes előállítani, így 15 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 150 km/óra – akkoriban ezek bámulatos értékek voltak egy családi szedántól.

A Lada 2106, melyet egyébként 1976-ban kezdtek gyártani és évtizedekig változatlan formában készítettek, 1.6 literes benzinmotorral suhant az utakon. Ez tulajdonképp a 2103 finomított, továbbfejlesztett változata 78 lóerővel és 123 Nm-rel, de még működő állapotában elérhető 153 km/órás végsebessége is aligha lett volna elég a rendőrök ellen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/