/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hatalmas méretű Lexus szabadidőautó érkezik

2021. május 15. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Megújítja Indiana államban működő gyártóüzemét, és két vadonatúj szabadidőjármű modell gyártását készíti elő a Toyota az Egyesült Államokban. Ezek egyike egy előzmények nélküli Lexus modell lesz, amely az RX és a LX közötti rést hivatott betölteni.

842705

Hamarosan negyed évszázados évfordulóját ünnepli a Toyota Indiana állambeli gyártóüzeme, a TMMI. Ennek örömére jelentős beruházással bővítik a létesítmény kapacitását: 803 millió dolláros (237 milliárd forint) ráfordítással 1400 új munkahelyet teremtenek azzal a gyártósorral, amely két vadonatúj, három üléssoros szabadidőjárművel bővíti a gyár portfolióját. A két modell műszakilag várhatóan közel áll majd nemcsak egymáshoz, hanem a cégcsoport több, már létező típusához is, hiszen ugyanarra a padlólemezre épül, amelyre a Lexus ES szedán is.

Ez lesz tehát a Lexus eddigi legnagyobb önhordó karosszériás crossovere, amely az RX L fölötti méretosztályban teremt lehetőséget a márka számára. A modell várhatóan legalább 100 milliméterrel hosszabb lesz, mint a kereken ötméteres RX L, de tágasságát nem is ennek, hanem a klasszikus szabadidőjárműves kialakításnak, az egyenes tetővonalnak és a minimálisan döntött hátsó szélvédőnek köszönheti.

Nemcsak az új modell arányait és méretét sejtjük, de a neve sem okoz meglepetést. A Lexus tavaly ősszel szabadalmaztatta a TX típusjelzést, és azzal párhuzamosan a motorjelzéseket is. Az autó legalább kétféle hajtáslánccal lesz elérhető: a TX 350 és a TX 500h minden bizonnyal ugyanazokat az egységeket takarja, amelyekkel a Lexus LS zászlóshajó is megrendelhető. Mindkettő egy 3.5 literes, hathengeres motorra épül, a nagy különbség a hibrid modell elektromos hajtáskomponense.

A hírek szerint egyébként nem sokáig lesz a TX a Lexus legnagyobb önhordó karosszériás szabadidőjárműve – rövid időn belül érkezik a 2018-as Lexus LF-1 tanulmányautó szériaváltozata, amely ha méreteiben nem is múlja felül a TX-et, presztízse és szolgáltatásai egyértelműen a praktikus óriásmodell fölé pozícionálják majd.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/