/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hatmilliárdos veszteség elől menekülnek a biztosítók

2014. november 03. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

Megszűnő kedvezmények, visszatérő pótdíjak, 10-15%-os díjemelkedés jellemzi majd a ma indult és egy hónapig tartó kötelező kampányt. A biztosítók láthatólag nem bírják tovább az alacsony díjak miatti milliárdos veszteségeket, így az emelés elkerülhetetlen – áll a Biztosítás.HU közleményében. Az autósok ma reggeltől kalkulálhatnak az Interneten.

Az általános díjemelési hullám miatt minden autósnak érdemes lesz ellenőriznie kötelező biztosítási díjait az idei kötelező kampányban, bár vélhetőleg így sem mindegyikük fogja tudni elkerülni díjának emelkedését (még kármentesség esetén sem). A vasárnap hajnalban megjelent 2015-ös tarifák alapján 10-15, de helyenként 20%-os díjemelkedés is valószínűsíthető – a Biztosítás.HU banki és biztosítási portál szerint. Egy, még februárban elfogadott rendelet alapján ráadásul visszatér a – biztosítóknak korábban tiltott – „károkozói pótdíj”, ami a károkozó autósoknak dupla, esetleg tripla díjat is jelenthet. Eközben több biztosító is kivezeti az eddigi legnépszerűbb kedvezményt, mely a gyermekes autósok tömegeinek jelentett kedvezőbb díjat. Akadnak ezen felül extrém drága emelések is, például a fuvarozók körében.

De miért kell többet fizetni?

A 2013-as üzleti évben a hazai biztosítók összesen 6 milliárd forintot buktak a kötelező biztosításon. A veszteség okai között a külföldön dolgozó magyarok növekvő nemzetközi kárai, a hazai üzemanyag-használat (a válság csökkenésével ellentétesen mozgó) emelkedése és ebből fakadóan az utakon közlekedő egyre több jármű és emelkedő kárgyakoriságuk éppúgy közrejátszanak a díjemelésben, mint a rendkívül alacsony díjak, amikből egyszerűen már nem lehet finanszírozni az ágazatot.

Extrém drága esetek

A korábbi években megszokott újabb és újabb kedvezményeknek is vége szakad idén. Nincs említésre méltó új kedvezmény, ha leszámítjuk a szerződések együttkötési kedvezményét, amit akkor kapunk, ha három vagy négy biztosítást (lakás, casco, kötelező és életbiztosítást) kötünk egyszerre. Helyette van a legtöbbeket érintő díjemelkedés, illetve egyes biztosítóknál 400 %-os pótdíj a taxikra, 8 milliós ajánlott éves díj egy teherautóra, vagy „tízezer százalékos pótdíj” (ez nem vicc) egy nemzetközi fuvarozóra. Szóval lehet kalkulálni és bizony keresni kell a biztosítók között azt az ajánlatot, ahol kisebb a díjemelkedés mértéke. Fuvarozóknak jó hír, hogy már euróban is fizethetik a díjaikat.

Kiadta: Biztosítás.HU


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/