/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hazánkban is elindult az új Peugeot 308 forgalmazása

2022. február 25. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Az Év Autója választás döntőjébe is bejutott, tavaly bemutatott vadonatúj Peugeot kompakt modell magyarországi forgalmazása megkezdődött, már tavaszi gyártásból beérkezhetnek az első hazai ügyfelek által megrendelt autók. A modellpalettát a júniusban érkező SW változat teszi teljessé, amely már szintén megrendelhető, konfigurálható.

Bár a járványhelyzet és az annak folyományaként fellépő alkatrészhiány némiképp hátráltatta a bevezetést, február közepétől minden akadály elhárult a magyarországi forgalmazás elöl. A Peugeot hálózatba megérkeztek az első bemutatóautók és az árlistát is közzétették. Az új modell akciós indulóára 7 190 000 forint; ez már egy magas felszereltségű autót takar, mivel a többi Peugeot modellhez képest a két alsó felszereltségi szintet egyáltalán nem vezetik be.

Az EMP2-es padlólemez legújabb generációjára épülő modell a kompakt kategória referenciamodelljévé kíván válni, melyhez minden ütőkártyája megvan: megnyerő design, prémium kategóriát idéző belső kialakítás, vadonatúj infotainment rendszer, széles motorpaletta, mely hamarosan 100%-ban elektromos hajtással bővül, fejlett vezetéstámogató rendszerek és magasabb kategóriákat idéző kényelmi berendezések.

A 308-as kétféle karosszériával kerül piacra, ferdehátú és praktikus kombi kivitelben. A motorpaletta alján az 1,2-es PureTech erőforrás 110 LE-s változata foglal helyet, de az egység rendelhető 130 lóerős változatban is. Hatfokozatú kézi vagy 8-fokozatú Aisin automataváltóval konfigurálható. A 130 lóerős BlueHDi dízelmotorhoz ugyancsak 6-sebességes manuális vagy 8-fokozatú automataváltó kapcsolódhat. Kétféle tölthető hibrid hajtás is elérhető a 308-hoz, 180 vagy 225 lóerős teljesítménnyel, 60 kilométeres elektromos hatótávval (WLTP). Jövőre pedig, akárcsak az új Opel Astra esetében, megérkezik a tisztán elektromos kivitel is, 400 km feletti hatótávolsággal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/