/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hét új rekord a Shell Eco-marathonon

2009. május 11. 16:47   |   Autoblog
címkék:  

Hét csúcs dőlt meg a szombaton befejeződött 25. Shell Eco-marathon a németországi Lausitzban. A prototípusok, belső égésű motorok kategóriájában egy francia középiskola járműve 3771 kilométert tett meg egy liter üzemanyaggal, egy szintén francia intézmény napelemes járműve 665 kilométert tett meg egy kilowattóra energia felhasználásával, míg a városi koncepció kategóriában egy norvég egyetem járműve 2,6 gramm/kilométeres széndioxid-kibocsátást produkált. A magyar csapatok is derekasan helytálltak a versenyen, javítottak tavalyi eredményeiken.  

A három napos verseny során az alábbi kategóriában születtek új rekordok, amelyekből kettőt már másnap túlszárnyaltak (zárójelben az előző csúcsok):

Prototípusok, belső égésű motorok kategória: St Joseph La Joliverie középiskola, Franciaország. Az új fogyasztási rekord: 3,771km/l (3,582km/l 2009; 3,410km/l 2005),

Galéria megtekintése Galéria megtekintése Galéria megtekintése

"Reméljük, hogy a 2010-es Shell Eco-marathonon minden futamot pozitív energiamérleggel zárunk majd. A fejlesztéssel nem állunk meg!" – búcsúzott a lausitzi Eurospeedway pályától Szauter Ferenc, a győri csapat vezetője.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/