/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hibrid hajtáslánccal érkezik a csúcs Volkswagen Touareg

2020. február 26. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon a Volkswagen bemutatja az új Touareg R csúcsmodellt, amely az első hálózatról tölthető Volkswagen R modell. A 462 LE teljesítményű Touareg R a szuper teljesítmény és az elektromos hatékonyság innovatív keverékét adja.

Megfelelően feltöltött akkumulátor esetén az új SUV mindig elektromos üzemmódban indul a nulla kibocsátásért. Az autó akár 140 km/óra sebességgel is futhat tisztán elektromos hajtással; ezen sebesség felett a feltöltött V6-os benzinmotor kiegészíti az elektromos hajtómotort. A Touareg R a legtöbb ingázási távot teljesen elektromos üzemmódban képes lefedni.

A járművezető az infotainment rendszer Hibrid menüjével intuitív módon vezérelheti az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ezzel elegendő mennyiségű elektromos energiát lehet fenntartani még egy hosszú utazás végére is, hogy a lakott területeken lévő rendeltetési helyek nulla kibocsátással legyenek elérhetők. Ha a navigációs rendszer aktív, az akkumulátorkezelő előre tervez, és prediktív módon figyelembe veszi az útvonal és a topográfia adatait és adaptálja az akkumulátor használatát, ezáltal optimalizálja az elektromos távolságot.

A Touareg R hibrid hajtása alapvetően egy 3 literes V6-os turbómotorból (250 kW/340 LE), egy villanymotorból (100 kW/136 LE) és egy, a csomagtér aljába szerelt lítium-ion akkumulátorból (14,1 kWh kapacitás) épül fel. Nyolcfokozatú automatikus sebességváltó és egy osztómű továbbítja az energiát a szokásos 4MOTION összkerékhajtási rendszerhez.

Az összkerékhajtásnak és a nagyteljesítményű hibrid rendszernek (700 Nm nyomaték) köszönhetően a Touareg R 3,5 tonnás fékezett utánfutót is vontathat. A plug-in hibrid SUV-ot ráadásul Trailer Assist automatizált vontatmány-manőverezési segédrendszerrel is ellátták. A járműbe a legújabb Travel Assist funkciót is beépítettek, amely először teszi lehetővé a támogatott vezetést 250 km/óra sebességig.

Az új, csúcstechnológiájú SUV-ot a Volkswagen R Performance márka tervezte, amely hagyományosan a Volkswagen sorozat legsportosabb modelljeit fejleszti ki. A Touareg R paradigmaváltást képvisel – ez az első Volkswagen R modell, amely plug-in hibrid hajtású. Továbbá ez az első alkalom, amikor egy hibrid modell a legnagyobb teljesítményű Volkswagen.

A rendkívül jól felszerelt Touareg R, amely a Black Style külső dizájn csomagot kapta, 20 collos Braga könnyűfém keréktárcsákkal és R-Line belső díszítéssel – pl. Vienna bőr belső rész Crystal Grey varrással – rendelkezik, az év második felében jelenik meg a márkakereskedésekben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/