/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hibrid kisáruszállítót épített a Toyota

2022. március 02. 15:35   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota brit importőre nincs híján a képzelőerőnek, a Corolla Touring Sports modellből épített kompakt áruszállítót. A kishaszonjárművet kizárólag hibrid hajtáslánccal kínálják.

Európa számos országában kedveltek a személyautókból átalakított haszonjárművek, a Toyota pedig mintha sportot űzne abból, hogy ezeknek a modelleknek a lehető legszélesebb palettáját kínálja ügyfeleinek. Néhány évvel ezelőtt a Land Cruisert minősítették át terepjáróból prémium furgonná, aztán elkészült a RAV4 egy üléssoros, nagy rakterű verziója, most pedig a világ legnagyobb számban eladott személyautóját, a Corollát alakították át haszonjárművé.

Nem meglepő, hogy a Touring Sports kombit tekintették kiindulási alapnak: a 465 cm hosszú autó raktere már személyszállító kivitelben is igen tágas. Az angolok azonban kiszerelték a hátsó üléseket, és teljesen sík padlót alakítottak ki. A rakodófelületet vastag gumiszőnyeg borítja, az első üléssortól tetőig érő, felül rácsos kialakítású határoló választja el. A B-oszloptól hátrafelé minden üvegfelületet lefóliáztak. A raktér viszonylag komoly befogadóképességgel rendelkezik, pontosan egy köbméteres. Mivel még hátravan a modell homologizációja, ezek egyelőre előzetes értékek, ugyanúgy, mint a személyszállító verzióéval megegyező, 750 kilogrammos legnagyobb vontatható tömeg.

Az átalakítás gyorsan és hatékonyan megy, hiszen az autót helyben, a Toyota burnastoni üzemében gyártják. Ami a motorválasztékot illeti, eleve szóba sem jöhetett más, mint hibrid, hiszen a brit piacon csak ilyen kivitelben kapható a Corolla. A fejlesztők józanul döntöttek, és a nagyteljesítményű 2,0 literes verzió helyett a különösen takarékos 1,8 literes, 122 lóerős hajtásláncot választották. A személyszállító modell vegyes üzemben akár 4,5 liter/100km átlagos üzemanyag-fogyasztásra képes, ami a 43 literes üzemanyagtartállyal együtt tekintélyes 955 kilométeres elméleti hatótávolságot jelent.

Ez azonban csak az érem egyik oldala – a másik, hogy a Toyota Corolla személyében egy rendkívül jól felszerelt, kényelmes és biztonságos áruszállítóra tesznek szert az ügyfelek. Az okostelefon-integráció és a tolatókamera létfontosságú, ha munkaeszközként (sőt, munkahelyként) használjuk autónkat. Az esetleges sérülések javításának költségeit a 15 colos acél keréktárcsák segítenek alacsonyan tartani. A Corolla ezen kívül 8 colos érintőképernyőt, kétzónás klímaberendezést, fűthető üléseket, valamint vezetőtámogató és biztonsági szolgáltatások hiánytalan portfolióját nyújtja, az adaptív tempomattól a sávban tartó segédletig.

Nem először építenek speciális kivitelt Corolla kombiból Angliában. A Toyota munkatársai tavaly novemberben a brit rendőrség számára készítettek különleges járőrautókat, amelyek különlegessége szintén a hibrid hajtás volt. A Corolla furgon már rendelhető Nagy-Britanniában, exportját egyelőre nem tervezi a Toyota.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/