/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hibrid sportautó-tanulmány a Toyotától

2017. október 08. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota a Tj Cruiser haszongépjármű – SUV tanulmány mellett egy igazi különlegességgel, a GR HV Sports Concept hibrid sportautó tanulmánnyal készül a Tokiói Autószalonra. Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású GR HV Sports Concept új, eddig csak a Lexus révén a prémium kategóriában megismert megközelítést kínál az autózás örömének átéléséhez, mivel a sportkocsik izgalmát egy öko-autó környezetbarát működésével ötvözi.

Az autó első ránézésre a Toyota Gazoo Racing csapat TS050 Hybrid versenygépére emlékeztet, ami a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) mezőnyében versenyez, de akár a GT86 utcai sportautó gonosz ikertestvére is lehetne, azzal a különbséggel, hogy ennek a sportautónak a belsejében hibrid szív dobog. A klasszikus targatető ötlete a Toyota legendás, nyitott tetős sportautóitól, a Toyota Sports 800 (más néven Yotahachi) és a Supra modellektől származik. A tanulmányt az a THS-R (Toyota Hybrid System-Racing) rendszer hajtja, amit a TS050 Hybrid versenygépben tökéletesítettek.

A vérbeli sportkocsik funkcionalitását megtestesítő GR HV Sports modell LED fényszórói, alumínium keréktárcsái és hátsó diffúzora a TS050 Hybrid látványát idézik. A dizájn egyértelmű utalás a Toyota jelenlétére a motorsportban. A matt fekete külső fényezés hatásosan hangsúlyozza ki az autó erejét és agresszivitását. Bent, az automata sebességváltó üzemmód-választókapcsolói a középkonzolon kaptak helyet, ami versenyautós hangulatot teremt. A motorindító gomb érdekes helyen, a váltókar tetején található.

Az autós egyetlen gombnyomással átkapcsolhat manuális üzemmódba, és ilyenkor a hatfokozatú manuális váltómű karja egy hagyományos H-kulisszában mozog (az autó egyébként automata). A hibrid akkumulátor az autó tömegközéppontjának közelében kapott helyett. E súlyos alkatrész ideális elhelyezésével tovább javult az autó sportos karaktere.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/