/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hihetetlen dolgot találtak az egyik NASCAR pálya lelátója alatt

2024. március 28. 11:06   |   Autoblog
címkék:  

A North Wilkesboro-i NASCAR pálya hihetetlen leletet talált egy lelátó alatt, visszakanyarodva az autóversenyzés gyökereihez – egy potenciális holdfény-barlanghoz.

North Wilkesboro-t 1996-ban a kupasorozat utolsó futamát követően elhagyták, de Dale Earnhardt Jr. erőfeszítései után a pályát újjáélesztették, és 2023 májusában az All-Star futamnak adott otthont.

Miközben az észak-karolinai helyszínen további felújítási munkálatok zajlottak, a lelátó egy részét azonosították, a mérnökök az üléseket eltávolították, hogy tovább vizsgálják a sérüléseket – egy 700 négyzetméteres barlang előtt –, amely tökéletes a holdfény elrejtésére.

A NASCAR gyökerei az 1920 és 1933 közötti alkoholtilalmi korszak idejéig nyűlik vissza, amikor a versenyzők megpróbáltak alkoholt csempészni a hatóságok figyelme elől.

A tilalom lejárta után a mostanra már nyugdíjas versenyzők úgy döntöttek, hogy versenyeket szerveznek Bill France Sr vezetésével– ahogy a sorozat végül a mai nap is ismert NASCAR Cup Series motorsport eseménnyé változzon.

“Amikor 2022-ben elkezdtük a North Wilkesboro Speedway felújítását és helyreállítását, gyakran hallhattunk történeteket arról, hogy egy régi holdfény még mindig működött itt a tribün alatti ingatlanon” – magyarázta Steve Swift, a Speedway Motorsports üzemeltetési és fejlesztési alelnöke. .

„Nos, desztillálót (még) nem találtunk, de találtunk egy kis barlangot és egy belső falat, amely nem csak illegális szeszesital készítésére, hanem a törvény elől való elrejtőzésre is tökéletes helyszín lett volna. Nem tudjuk, hogy az emberek hogyan jutottak volna ki és be, de ahogy egyre többet fedezünk fel, úgy egyre bizonytalanabbá válik, hogy miket találhatunk” – mondta.

Borítókép: NASCAR Media

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/