/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hivatalos képeken és videón a BMW X6!

2007. december 17. 09:31   |   Autoblog
címkék:  

Miután hétvégén kiszivárgott az új BMW X6 promó videója, a bajor gyár gyorsan szétküldte a szabadidőautó hivatalos sajtóanyagát.

A BMW új keverékautóját, a crossover-kupé-szabadidőautó-akármi X6-ot tanulmányként a Frankfurti Autószalonon láthattuk először, volt is nagy tolongás a monstrum körül. A bajor gyár a Detroiti Autószalonon akarta lerántani leplet az autó szériaváltozatáról, hétvégén azonban felkerült a promó videó a YouTube-ra, erre reagálva pedig a BMW gyorsan szétküldte az X6 sajtóanyagát.

A BMW spartanburgi üzemében készülő, Amerikában áprilisban, Európában májusra piacra kerülő X6 az X5 alapjaira épül, a tanulmánytól végső soron nem sokban különbözik: eltérést csupán a látható B és C oszlopok, a nagyobb külső tükrök és a hagyományosabb kipufogóvégek jelentenek, a lényeg maradt változatlan. A beltér is az X5-östől öröklődött, meglepetés semmi.

Az X6-ban debütál a BMW vadonatúj, 4,4 literes, V8-as duplaturbós motorja, melynek csúcsteljesítménye 400 lóerő 5500 és 6400-as fordulatszám között, legnagyobb nyomatéka pedig 600 Nm 1800-tól egészen 4500-as fordulatszámig. Ezzel a káprázatos benzinessel 5,4 másodperc alatt sprintel százra az X6 xDrive50i, végsebessége a szokásos 250 km/óra, fogyasztása pedig 12,5 liter száz kilométerenként.

A másik benzines egység az alaposan kezelésbe vett háromliteres, soros hathengeres, duplaturbós hajtómű, melynek csúcsteljesítménye 300 lóerő, legnagyobb nyomatéka 400 Nm. Az X6 xDrive35i 6,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. Európában két dízel is szerepel majd a palettán, az X6 xDrive35d-ben a 282 lóerős (550 Nm), duplaturbós háromliteres erőforrás, az X6 xDrive30d-ben pedig a 232 lóerős (520 Nm) szimpaturbós háromliteres dolgozik majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/