/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Horner pénzt bukott Ecclestonnal szemben Perez miatt

2024. április 11. 10:50   |   Autoblog
címkék:  

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy a Forma-1 volt vezére Bernie Ecclestone lett végül a Sergio Perezzel kötött fogadás nyertese.

Horner a Japán Nagydíj kvalifikációja előtt fogadott Perezzel, és vesztett, de most kiderült, hogy Ecclestone volt a fogadás fő nyertese.

Perez a legjobb kvalifikációs teljesítményét nyújtotta Suzukában, és mindössze 0,066 másodperccel maradt le a pole pozícióról csapattársával, Max Verstappennel szemben.

Az edzés befejezése után hallották, ahogy Horner a rádión keresztül közölte Perezzel, hogy ez az eredmény “néhány fontjába” került neki.

Perez nevetve válaszolt: “Most már látod, hogyan kell engem motiválni!”, amire Horner így reagált: “Haha! Hát, ezt mindig is tudtam!”

Horner elárulta, hogy a pénze végül a 93 éves Ecclestone-hoz került.

“Fogadtam vele [Perezzel], hogy az első sorban végez, mert a legjobb kvalifikációs teljesítménye itt a negyedik hely volt” – magyarázta Horner.

“De valahogy, miután megnyerte a fogadást, azt mondta nekem, hogy pontosan ugyanennyivel tartozik Bernie Ecclestone-nak. Szóval ezt továbbadta Bernie-nek, aki így keresett egy kis pénzt Checo első sora miatt” – folytatta a csapatfőnök.

“Szóval a jó öreg Bernie még mindig pénzt keres, miközben nincs is itt – zárta Horner.

Perez végül Verstappen mögött a második helyen ért célba a versenyen, ezzel a Red Bull bebiztosította harmadik kettősgyőzelmét a 2024-es szezonban.

Miután a szezonra nagy nyomás alatt érkezett, hogy megtartsa a helyét 2025-re, Perez javuló formája megerősítette az esélyeit arra, hogy a következő szezonban is Red Bullnál maradjon.

A japán futam után Perez – aki 13 ponttal van lemaradva Verstappen mögött a versenyzők bajnokságában – azt mondta, úgy véli, hogy “egy hónapon belül” tisztán látja majd a jövőjét.

Perez jövőjével kapcsolatban Horner hozzátette: “Azt hiszem, nagy az önbizalma. Nagyon koncentrál a feladatára, és jól érzi magát a csapatban. Tudja, hogy jövőre lejár a szerződése, szóval elveszítheti a helyét. Nagyon népszerű a csapaton belül, és a lehető legjobban kezdte a szezont”.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/