/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Hosszú tengelytávú Audi SUV Kínának

2018. június 07. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi kínai ügyfelei hagyományosan azokat a modelleket részesítik előnyben, amelyek tágas belső térrel és magas presztízsértékkel rendelkeznek. Az Audi jelenleg három modellt kínál hosszú tengelytávú változatban, az A4L-t, az A6L-t és az A8L-t. Ezekhez csatlakozik most az Audi Q5L.

Audi Q5L

Az Audi Q5L a négykarikás márka első SUV modellje megnövelt tengelytávval. Az alapmodellhez képest a tengelytáv és az autó külső hossza egyaránt 88 milliméterrel nőtt. Ez a hátsó utasoknak kedvez, hiszen ők 110 milliméter extra térdhelyhez jutnak ezáltal. A hátsó ülésrendszer helyzetétől függően a csomagtér befogadóképessége nem változik, továbbra is 550 és 1550 liter között kínál helyet a poggyászoknak.

Az Audi Q5L vásárlói az erőforrástól függően a Vogue, a Lifestyle, a Design, a Sport és a Sport Plus felszereltségi szintek közül választhatnak. Ezek meghatározott külső és belső elemekben térnek el egymástól. Már a Q5L alapmodellnek számító Vogue felszereltségi szintnél alapfelszereltség a háromzónás légkondicionáló berendezés és az Audi smartphone interface. A Lifestyle felszereltségi szinttől indulva a legmodernebb MMI navigációs rendszer plusz és a teljesen digitális Audi virtual cockpit is bekerül a modell szériafelszereltségébe. A Design, Sport és Sport plus kivitelek pedig tartalmazzák a térhangzású Bang & Olufsen Sound System rendszerét is.

Az Audi pre sense basic és az Audi pre sense city rendszerek minden csomagnál a szériafelszereltség részét képezik, emellett a városi és elővárosi közlekedést segítő asszisztens csomagok is elérhetők az új modellnél. A Lifestyle felszereltségi szinttől kezdődően opcionálisan megvásárolhatók az Audi Matrix-LED fényszórók is. A panoráma üvegtető szintén az alapfelszereltséghez tartozik.

Az Audi Q5L hajtásrendszere a kínai piac legkeresettebb megoldása: az erőteljes és hatékony négyhengeres 2.0 TFSI erőforrás két teljesítményszinttel, 190 illetve 252 lovas változatban érhető el az ügyfelek számára. Segítségével a SUV álló helyzetből 100 km/óra sebességre 8,6 illetve 6,7 másodperc alatt gyorsít fel. A szériafelszereltség részeként hétfokozatú kettős tengelykapcsolós S tronic sebességváltó gondoskodik az erőátvitelről a quattro összkerékhajtás felé. Az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer használatával a vezető a komfort, auto, dinamikus, takarékos és egyéni vezetői profilok közül választhat.

A normál tengelytávú Q5 modellhez hasonlóan a Q5L is az Audi és a FAW-VW közös vállalatánál készül Changchun üzemében, Kína északi részén. Az előregyártott alkatrészek egy része az Audi mexikói gyárából, San José Chiapa-ból érkezik. Az újdonság értékesítése 2018. nyarán indul majd.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/