/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Húsz éves a modern MINI

2021. június 15. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A modern MINI sorozatgyártásának huszadik évfordulóját ünnepelve Károly herceg személyesen látogatott el a brit prémiummárka oxfordi otthonába, hogy megismerje a négykerekű egyéniségek mögötti embereket és hogy betekintést nyerjen a hosszútávon fenntartható sorozatgyártás legkorszerűbb folyamataiba, illetve fejlesztési innovációiba.

Károly herceg az oxfordi üzem gyártócsarnokában a létesítmény mintegy 130 munkatársával találkozott, valamint azokkal a szakemberekkel, akiknek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE termelési folyamatait fennakadások nélkül sikerült integrálni a már meglévő gyártósorokba.

Oxford ezzel a BMW Csoport első olyan üzemévé lépett elő, ahol a tisztán elektromos meghajtású és a belsőégésű erőforrással szerelt modellek egyazon gyártósoron látnak napvilágot. A MINI Cooper SE tavaly ünnepelte nemzetközi világpremierjét és rövid időn belül olyan kedvező fogadtatásban részesült, hogy a modell gyártási mennyiségét idénre megduplázták.

Látogatása részeként Károly herceg egy elkészült MINI Cooper SE modellt is levezetett a gyártósorról, majd egymás után megismerte a MINI csapatának azon tagjait, akiknek évekkel, évtizedekkel ezelőtt családtagjaik is az oxfordi üzemben dolgoztak.

A MINI oxfordi gyára immár több mint 108 éve a brit prémiummárka központja, ahol jelenleg több mint 3 700 magasan képzett munkatárs és gyakornok dolgozik. Koordinált csapatmunkájuk eredményeként Nagy-Britanniában naponta körülbelül 1 000 darab új MINI gurul le a gyártósorokról – 67 másodpercenként egy.

A 2030-as évek elejére a MINI lesz a BMW Csoport első olyan márkája, amelynek modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású autók sorakoznak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/