/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Húsz éves az Audi A4

2014. november 11. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Jubileum az Audi középkategóriás modellcsaládjában: ingolstadti fő gyárában a négykarikás márka immár húsz éve építi az Audi A4 modelleket. Az A4 az eddig eladott több mint hatmillió példánnyal minden idők legsikeresebb Audi modellcsaládja. A gyártás 1994 októberi kezdete óta az új középkategóriás autó meghódította a világ piacait, és két évtizeddel később is töretlen az – immár negyedik generációs – Audi A4 utáni kereslet.

Ingolstadtban a 2013-as évben a prémiumgyártó 576 680 autót épített, ennek egyharmadát alkották az Audi A4 Limousine, Avant és allroad quattro modellek. Több mint negyvenezer további A4 Limousine gördült le a gyártósorról a neckarsulmi üzemben, amely a negyedik generáció 2007-es rajtja óta az úgynevezett fordítókorong-koncepció jóvoltából Ingolstadttal osztozik a típus gyártásán. Ezenkívül az Audi immár helyben is építi az A4-et a kínai, az indiai és az indonéziai piacok számára.

A nagy darabszámban értékesített Audi A3 modellek mellett az Audi A4 az ingolstadti fő gyár második tartóoszlopa, a vállalat itt naponta több mint 700 példányban készíti az A4 modelleket.

Jelenleg az Audi ingolstadti telephelye az A4 ötödik generációjának 2015-ben kezdődő gyártására készül fel, addig ugyanis még számos építési munkálat és modernizációs lépés szükséges. A gyárterület északi részén, az új karosszéria-gyártó csarnokban például több mint 1300 berendezést – köztük robotokat és hegesztőgépeket – helyeznek üzembe.

Eddig több mint hatmillió ügyfél döntött valamelyik Audi A4 modell mellett a család 1994. novemberi piaci bevezetése óta, csupán az aktuális (2007 óta elérhető) nemzedékből már több mint kétmillió példányt szállított ki a vállalat. Különösen Kínában, Németországban és az USA-ban nagy a kereslet az Audi A4 iránt, 2013-ban például minden ötödik Németországba kiszállított Audi ebből a modellcsaládból származott.

Magyarországon az elmúlt húsz esztendőben 10 706 Audi A4 talált gazdára. Az ingolstadti prémiumgyártó modellkínálatából a hazai piacon a legkeresettebb négykarikás modell az Audi A4 család. A legtöbbet, közel 900 darabot 2008-ban szállította ki az importőr vásárlóinak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/