/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Húsz százalékkal nőtt a magyar autópiac

2012. június 02. 08:50   |   Autoblog
címkék:  

Az idén májusban 4581 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 19,6 százalékkal többet, mint 2011 azonos hónapjában. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) az idén 10-15 százalékos emelkedésre számít.

A Datahouse adatai szerint az év első öt hónapjában 22 829 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 20,4 százalékkal többet, mint 2011 első öt hónapjában. Az összes járművet vizsgálva az új forgalomba helyezések száma májusban 15,5 százalékkal, 6207-re emelkedett. Az első öt hónapban az előző év azonos időszakához képest 16,1 százalékkal több, 29 660 új jármű került forgalomba.

Májusban kishaszon-gépjárműből 4,7 százalékkal kevesebbet, 831-et, nagyhaszon-gépjárműből viszont 30,8 százalékkal többet, 544-et helyeztek forgalomba. Buszból viszont mindössze hetet, 50 százalékkal kevesebbet az előző év májusinál. Az év első öt hónapjában kishaszon-gépjárműből 9,7 százalékkal többet, összesen 4353-at, nagyhaszon-gépjárműből 0,3 százalékkal többet, 1614-et helyeztek forgalomba.

A január-májusi időszakban 68,5 százalékkal kevesebb, 23 új busz és 10,1 százalékkal kevesebb, 841 új motorkerékpár került forgalomba – közölte a Datahouse az előzetes adatok alapján. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) azzal számol, hogy az év végére a piac növekedése meghaladja a 2011. évi szintet, de némileg szerényebb, összesítve 10-15 százalékos lehet.

Az MGE örömmel látja, hogy a trend a kilábalás felé mutat, akkor is, ha a volumen még messze alatta marad annak, ami a szakma fenntartásához a jelenlegi formában elegendő lenne – fogalmaznak. Feltételezésük szerint a piac növekedését elsősorban a januárra áthozott forgalomba helyezések mellett, a céges piac élénkülése, valamint a magánvevők lassú visszatérése generálta.

Az MGE szerint a 2012-re elfogadott adójogszabályok összességében segítik a gépjármű-kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Az MGE továbbra is kiemelkedően fontosnak érzi – az abszolút számokban most már negyedik éve alacsony új gépjármű értékesítési piac mellett – a javító és szolgáltató ágazatokban tapasztalható visszaesés megállítását, a működés stabilizálását és fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme – a fekete javítók és javítás elleni eredményes harc mellett – a személyzet folyamatos, magas színvonalú képzése.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/