/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Idén 60 éves a DS márkanév

2015. január 24. 12:59   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

2015-ben ünnepli hatvanadik születésnapját a franciák egyik legikonikusabb autója, a DS. A kerek évforduló megünneplését a nemrégiben önálló márkává vált DS három igazi legendával indítja Monte-Carlóban.

Rögtön a Monte-Carlo Ralin láthatják a rajongók a megújult DS 3 WRC-t és annak volánjánál a kilencszeres bajnokot, Sébastien Loeb-öt, néhány nappal később pedig a történelmi DS indul el a 18. Veterán Monte-Carlo Ralin.

Azonban a DS-szel kapcsolatos megemlékezések, ünnepi rendezvények egész évben tartanak majd, hisz lesznek jubileumot klubtalálkozók, továbbá minden autószalonra készül valami meglepetéssel a márka, de Párizsban lesz DS-hét is május vége felé.

Az egész történet 1955. október 6-án kezdődött, amikor a Párizsi Autószalon nyitónapján egy olyan autó megjelenése aratott hatalmas sikert, amire akkoriban titkon minden ember vágyott. Az akkor bemutatott DS-t óriási tömegek akarták elsőként látni, és már az első napon 12 ezer darabot rendeltek belőle. Hihetetlenül formabontó, elegáns stílusa és a benne fellelhető csúcstechnológiás megoldások egy csapásra ismertté tették az azóta legendává érett DS-t, amely a mai napig ismert és rendkívül népszerű.

„Természetes, hogy az immár önálló márkaként működő DS együtt ünnepli első születésnapját a névadó modell jubileumával – nyilatkozta Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója. – A történelmi DS a mi fiatal márkánk különleges szellemi őse: a DS 60 éve és ma is egyedi stílust és csúcstechnológiát, kivételes komfortot és vezetési élményt, nemes anyagokat és kifinomult megoldásokat kínál.”

A kerek évfordulót a DS az év során számos különleges eseménnyel ünnepli. Például az év elején a Monte-Carlói Ralin a DS 3 WRC, valamint a január 28. és február 2. között zajló Veterán Monte-Carlo Ralin (Rallye Monte-Carlo Historique) egy 1966-ban készült DS 21 képviseli a márkát. Az autó 21-es rajtszámmal indul, a márka logóját viseli, kormányánál pedig nem más ül majd, mint a DS-szel két ilyen megmérettetést megnyert Bob Neyret.

De lesz megemlékezés Belgiumban április 26-án, Ausztráliában pedig október 2. és 11. között gyűlnek össze a DS-gyűjtők és rajongók, hogy együtt fújják el az „Istennő” hatvan születésnapi gyertyáját. Az eseménysorozat egyik fénypontja minden bizonnyal a május 22-23-án a franciaországi Montlhéry-ben tartandó találkozó lesz, ahová 700 veterán DS-t várnak a szervezők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/